Recepta: lluç amb pèsols i espàrrecs

  • Aquesta recepta, ara que comencem la Setmana Santa, també queda molt bé feta amb bacallà

VilaWeb

Neus Cuscó

13.04.2019 - 21:50

Ingredients:
8 talls de lluç de palangre
1 kg de pèsols amb tavella del Maresme
2 ous durs
1 manat d’alls tendres
2 cebes tendres
1 cullerada de farina
1 got de vi blanc
1/4 l de fumet (o l’aigua de bullir els pèsols)
8 espàrrecs blancs
oli, sal, pebre i julivert

Elaboració:
Pelem els pèsols i els bullim. Els escorrem i reservem. Guardem l’aigua del bullit.

En una cassola amb una mica d’oli, hi posem la ceba ratllada i els alls tendres ben picats. Quan s’ha enrossit, hi afegim una cullerada de farina i el got de vi. Fem un roux. Després hi afegim 1/4 de litre de fumet o d’aigua dels pèsols. Rectifiquem de sal i hi afegim una mica de pebre negre mòlt.

Tindrem net el lluç a rodanxes, salat i escorregut, amb unes gotes de llimona. L’afegim a la cassola. Ha de bullir poca estona, uns vuit o deu minuts. Finalment, posem a la cassola els ous durs tallats a quarts, els pèsols, els espàrrecs i el julivert picat. Sacsegem la cassola perquè no s’enganxi res.

Per muntar el plat: col·loquem dues rodanxes de lluç, els pèsols per sobre, dos trossos d’ou dur i un parell o tres d’espàrrecs.

Aquesta recepta també queda molt bé feta amb bacallà.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor