Recepta: Llom farcit

  • L'acompanyem amb fruita seca i poma al forn

VilaWeb

Neus Cuscó

04.01.2020 - 21:50

Ingredients:
(per a 6 persones)
Pel llom:
1 kg de llom de dos colors
1 mantellina de porc
2 ous durs
125 g de carn picada de porc (salsitxa o botifarra)
100 g de pernil
1 tòfona
100 g d’olives farcides
oli, sal, pebre negre
2 copes de cava
2 pastanagues
2 cebes mitjanes
aigua
1 cullerada de Maizena
1 rajolí de vinagre

Per a la fruita seca:
200 g d’orellanes
200 g de prunes
50 g de pinyons
una copa de cava
una cullerada de mantega

Per les pomes farcides:
3 pomes Golden
mantega
un grapat de panses

Elaboració:

Posem la mantellina de porc en remull una estona, amb aigua calenta, sal i vinagre. Després la rentem bé, l’assequem i la guardem.

Mentrestant, agafem el llom sencer i en fem uns talls verticals, de dalt a baix, sense arribar a tallar-lo completament, que hi faltin un parell de centímetres, com si fos un llibre: un tall al mig i dos a cada banda. El salpebrem.

Dins el tall del mig hi posem els ous durs a trossos. En un del costat, posem la botifarra sense pell i al tall de l’altra banda el pernil. En els talls de més a les bandes, en un hi posem la tòfona i en l’altre, les olives.

Emboliquem el llom amb la mantellina i el lliguem amb un cordill per evitar que s’escapi el farcit.

En una plata d’anar al forn posem oli, el llom, i pels costats la ceba i les pastanagues tallades. I ho fem coure a 200°, una hora o més, depenent del forn i del gruix del llom.

A mitja cocció, hi tirarem dues copes de cava pel damunt.

Una vegada cuit, el deixarem refredar. I el que queda del rostit (suc i verduretes) ho passem pel Túrmix. Si hi ha massa oli, en traiem dues cullerades. Desfem en fred una cullerada de Maizena en un gotet d’aigua i ho afegim a la salsa. La fem coure un parell de minuts i la reservem fins a l’hora de servir.

Tallem el llom a rodanxes.

Mentrestant, en una cassoleta posem les prunes, els pinyons i les orellanes en remull en cava.

Al moment d’anar-les a coure, hi afegim una cullerada de mantega. Ho courem uns quants minuts, amb compte que no es cremi la fruita.

Per a les pomes al forn: agafem les tres Golden, les pelem, en traiem el cor i a dins hi posem una mica de mantega i unes panses. S’emboliquen amb paper d’alumini i es couen vint minuts al forn, a 180°.

Servim la fruita seca i les pomes d’acompanyament, amb el llom tebi i la salsa ben calenta pel damunt.

Llom farcit de tòfona, pernil, ou dur, olives i botifarra.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor