Recepta: flam de poma

  • Unes postres per a llepar-se'n el bigotis

VilaWeb
Neus Cuscó
24.11.2018 - 22:00
Actualització: 25.11.2018 - 12:56

Ingredients:
4 ous
mig litre de llet fresca
150g de sucre
3 pomes Golden
suc de llimona

Per a fer el caramel:
50g de sucre
4 cullerades d’aigua
suc de llimona

Elaboració:
Pelem les pomes, els traiem el cor, les tallem a trossos i les mullem amb un raig de llimona. Hi afegim el sucre i ho fem bullir cinc minuts fins que s’estovin.

En un bol posem la llet, els ous i les pomes cuites i ho triturem.

Fem el sucre cremat posant tots els ingredients en un cassó i portant-los a l’ebullició, fins que el sucre s’hagi enfosquit, però no gaire (que no es cremi, perquè amarganteja).

Agafem un motlle gros o uns quants de petits i posem una mica de sucre cremat al fons. Quan sigui fred, tirem el preparat de poma que hem reservat.

Posem els motlles al forn al bany maria i els fem coure entre deu i trenta minuts, depenent de la mida. Haurem de vigilar la cocció (la punxarem amb un escuradents i quan surti net ja serà cuit). Un cop freds, deixem els flams un parell d’hores a la nevera pel cap baix perquè reposin. Després ja ens els podrem menjar.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor