24.11.2018 - 22:00
|
Actualització: 25.11.2018 - 12:56
Ingredients:
4 ous
mig litre de llet fresca
150g de sucre
3 pomes Golden
suc de llimona
Per a fer el caramel:
50g de sucre
4 cullerades d’aigua
suc de llimona
Elaboració:
Pelem les pomes, els traiem el cor, les tallem a trossos i les mullem amb un raig de llimona. Hi afegim el sucre i ho fem bullir cinc minuts fins que s’estovin.
En un bol posem la llet, els ous i les pomes cuites i ho triturem.
Fem el sucre cremat posant tots els ingredients en un cassó i portant-los a l’ebullició, fins que el sucre s’hagi enfosquit, però no gaire (que no es cremi, perquè amarganteja).
Agafem un motlle gros o uns quants de petits i posem una mica de sucre cremat al fons. Quan sigui fred, tirem el preparat de poma que hem reservat.
Posem els motlles al forn al bany maria i els fem coure entre deu i trenta minuts, depenent de la mida. Haurem de vigilar la cocció (la punxarem amb un escuradents i quan surti net ja serà cuit). Un cop freds, deixem els flams un parell d’hores a la nevera pel cap baix perquè reposin. Després ja ens els podrem menjar.