Recepta: Estofat de vedella amb patates i bolets

  • Un plat calent per a afrontar el fred que ja ha arribat

VilaWeb
Neus Cuscó
12.01.2019 - 22:00
Actualització: 12.01.2019 - 22:11

Ingredients:
(per a 4 persones)
650 g de carn de vedella tallada a trossos
1 ceba grossa
2 tomàquets
2 grans d’all
800 g de patates
un grapat de bolets variats secs
mig got de vi ranci
pebre negre, sal i pebre vermell
un buquet d’herbes aromàtiques
aigua o brou

Elaboració:
En una cassola posem un raig d’oli i sofregim la carn salpebrada a foc fort per segellar-la. Posem els alls tallats a trossets, la ceba tallada petita. Abaixem el foc i quan la ceba es torni transparent, posem els tomàquets ratllats. Quan comencin a sofregir-se, afegim el vi ranci i el buquet d’herbes. Deixem que l’estofat bulli una mitja hora a foc mitjà.

Mentrestant, tindrem els bolets en remull amb aigua tèbia.

Quan la carn comenci a ser tova, hi afegim les patates, els bolets hidratats i ho cobrim tot amb aigua o brou. És el moment de posar-hi una cullerada petita de pebre vermell i rectificar de sal. Hi podem posar una mica de l’aigua d’hidratar els bolets. I si cal, hi afegim miquetes d’aigua. Quan les patates són cuites, ja podem tancar el foc.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor