RECEPTA: Espaguetis negres amb sípia i cloïsses

VilaWeb
Redacció
01.08.2015 - 06:00

Ingredients:

(per a quatre persones)

400 g espaguetis amb tinta de calamar

500 g de cloïsses

1 sípia

3 grans d’all

1 tomàquet gran madur

1 ceba tendra grossa

vi blanc

julivert

Elaboració:

Esbandim les cloïsses i les deixem amb aigua una bona estona perquè treguin tota la sorra.

Netegem la sípia i la tallem a dauets. En una cassola petita la posem a coure amb un raig d’oli i un raig de vi blanc.

En una paella posem a sofregir els alls tallats a rodanxes i la ceba a juliana. Un cop daurat, afegim el tomàquet tallat a grills. I ho fem sofregir amb un polsim de sal.

Mentrestant, posem aigua abundant a bullir en una olla.

En una cassola petita, posem les cloïsses amb una miqueta d’aigua al foc, les sacsegem diverses vegades fins que s’obrin i les reservem.

Un cop estigui fet el sofregit, hi afegim les cloïsses, hi tirem un raig de vi blanc, a sípia cuita i esperem cinc minuts més que faci xup-xup.

Quan l’aigua de l’olla bulli, hi posem sal i fem bullir els espaguetis l’estona que marqui l’envàs. Tot seguit, els escorrem.

De seguida, col·loquem els espaguetis en una safata i hi afegim el sofregit amb les cloïsses, la sípia i el julivert talladet per sobre. I ja podem servir.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor