01.08.2015 - 06:00
Ingredients:
(per a quatre persones)
400 g espaguetis amb tinta de calamar
500 g de cloïsses
1 sípia
3 grans d’all
1 tomàquet gran madur
1 ceba tendra grossa
vi blanc
julivert
Elaboració:
Esbandim les cloïsses i les deixem amb aigua una bona estona perquè treguin tota la sorra.
Netegem la sípia i la tallem a dauets. En una cassola petita la posem a coure amb un raig d’oli i un raig de vi blanc.
En una paella posem a sofregir els alls tallats a rodanxes i la ceba a juliana. Un cop daurat, afegim el tomàquet tallat a grills. I ho fem sofregir amb un polsim de sal.
Mentrestant, posem aigua abundant a bullir en una olla.
En una cassola petita, posem les cloïsses amb una miqueta d’aigua al foc, les sacsegem diverses vegades fins que s’obrin i les reservem.
Un cop estigui fet el sofregit, hi afegim les cloïsses, hi tirem un raig de vi blanc, a sípia cuita i esperem cinc minuts més que faci xup-xup.
Quan l’aigua de l’olla bulli, hi posem sal i fem bullir els espaguetis l’estona que marqui l’envàs. Tot seguit, els escorrem.
De seguida, col·loquem els espaguetis en una safata i hi afegim el sofregit amb les cloïsses, la sípia i el julivert talladet per sobre. I ja podem servir.