01.12.2018 - 22:00
Ingredients:
(per a 4 persones)
de 8 a 12 escamarlans grossos
una copa de cava
sal normal
sal Maldon
pebre negre
50 g mantega
el suc d’una llimona
Per a acompanyar:
patates fregides gruixudes
cebollí per a decorar
Elaboració:
Obrim els escamarlans de dalt a baix, per la banda de la panxa (amb tisores o amb un ganivet que talli molt).
Els traiem la tripa. Ho salpebrem i posem un raig de llimona per sobre.
Fonem la mantega i la barregem amb la copa de cava. Ho aboquem per sobre els escamarlans. Tot seguit, els posem al forn de 8 a 10 minuts, a 200°, quan el forn sigui calent.
A banda, fregim unes patates tallades gruixudes per a acompanyar el plat.
Posem una mica de sal Maldon per sobre els escamarlans. Muntem el plat amb el marisc, acompanyat de les patates i una mica de cebollí al costat.
A banda, servirem una salsa feta amb mantega desfeta, cava i pebre.