Recepta: Empanada de tonyina

  • Una menja que és com una capsa de sorpreses

VilaWeb
Neus Cuscó
15.02.2020 - 21:50

Ingredients:
Pel farcit:
2 llaunes de tonyina amb oli (300 g)
1 pebrot verd
2 cebes mitjanes
4 tomàquets per a ratllar
2 grans d’all
4 pebrots del piquillo
2 ous durs
1 ou sencer
sal, oli, pebre negre
un gotet de vi blanc

Per a fer la pasta:
300 g de farina de força
100 g d’oli
100 g d’aigua tèbia
sal, una culleradeta de llevat en pols

Elaboració:
Pastem tots els ingredients per a fer la pasta i deixem que reposi mitja hora o tres quarts a la nevera tapada.

Posem una paella al foc i hi sofregim la ceba, el pebrot, els alls, tot a trossets. Quan la ceba sigui transparent, tirem la copeta de vi blanc. Deixem que el vi s’evapori una mica i hi afegim els tomàquets ratllats. Ho salpebrem.

Agafem la pasta de l’empanada i l’estirem amb un corró. La tallarem en dues meitats. Una la posem a sobre d’una safata d’anar al forn. Hi aboquem el sofregit, la tonyina esmicolada, els ous durs a trossos i els pebrots del piquillo a tires.

Tapem el farcit amb l’altre tros de pasta. Segellem l’empanada pel voltant, amb els dits mullats d’aigua, fent un voraviu.

Al mig de l’empanada, hi fem un forat d’un centímetre, en forma de xemeneia. Pintem amb ou batut tota la pasta i enfornem l’empanada: de 200° a 210°, fins que quedi daurada.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor