08.09.2018 - 22:00
Ingredients:
—1/4 kg de calamar
—1 ceba grossa
—2 grans d’all
—la tinta del calamar
—150 g de farina
—1/2 litre de llet
—oli d’oliva
—sal
—1 cullerada sopera de mantega
—pebre negre
Per a l’arrebossat:
—2 ous
—farina blanca
—pa ratllat gruixut
—oli per fregir
Elaboració:
Posem oli en una paella i hi sofregim la ceba ratllada. Quan sigui daurada, hi afegim el calamar a trossets molt petits. Si no la textura dels trossets no ens fa el pes, podem passar-los pel túrmix. Els sofregim. Tot seguit, hi tirem la mantega i la farina i els remenem, que rossegin. Després hi anem tirant la llet calenta. Abans, a la llet hi haurem hagut d’afegir la tinta del calamar, desfeta amb un parell de cullerades d’aigua. Remenem la pasta fins que no s’enganxi a les parets de la paella. Aleshores la retirem del foc, la posem en una plata i la hi deixem refredar. La posem dins la nevera dins una carmanyola tancada.
Podem fer la pasta d’un dia per l’altre. Una vegada freda ja podem muntar les croquetes. A l’hora de fregir-les, les passem primer per farina blanca, després per ou batut i finalment les arrebossem amb pa ratllat. Les fregim amb oli abundant ben calent fins que siguin ben daurades.
Podem acompanyar les croquetes amb tomàquets cherry i una mica de romesco.