Recepta: codonyat

  • Un ingredient bàsic per fer els panellets de Tots Sants

VilaWeb
codonyat.

Neus Cuscó

19.10.2019 - 21:50
Actualització: 23.10.2019 - 11:00

Ingredients:
1 quilo de codonys
400 g sucre roig
400 g sucre blanc
1 llimona
5 fulles de gelatina

Elaboració:
Rentem els codonys i els posem amb pell en una cassola amb aigua. Els fem bullir, de vint-i-cinc a trenta minuts.
Quan els codonys són cuits, els pelem, els tallem en quatre trossos, els hi traiem el cor i el triturem.
Afegim els dos tipus de sucre i unes gotetes de llimona.
Desfem el sucre sense deixar de remenar, fins que el codonyat es desenganxi de les parets de la cassola. A mitja cocció posarem les fulles de gelatina, que haurem tingut prèviament remullades amb aigua freda.
La pasta ha d’agafar un color fosc.
Posem el codonyat en tàpers. El deixem refredar. El guardem tres o quatre dies i ja ens el podem menjar.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor