Recepta: Cloïsses amb mongetes

  • Una nova proposta de la Cuina de la Neus

VilaWeb

Neus Cuscó

01.06.2019 - 21:50

Ingredients:
600 g de mongetes seques
600 g de cloïsses
1 ceba grossa
2 tomàquets madurs
1 gra d’all
1 gotet de vi blanc
oli, sal, pebre negre i pebre vermell dolç

Per a la picada:
unes quantes avellanes
una llesqueta de pa fregit
1 branqueta de julivert

Elaboració:
Posem les mongetes en remull durant vuit hores. Les escorrem i les posem a bullir (amb aigua freda) unes dues hores a foc baix. Cap al final de la cocció hi tirem la sal. Les escorrem i guardem una mica d’aquest suc.

Mentrestant, posem les cloïsses amb aigua i sal, una mitja hora, perquè deixin anar la sorra. Les escorrem, les netegem i les reservem.

Fem un sofregit amb la ceba, els tomàquets, l’all i, al final, hi afegim un got de vi blanc.

Quan tenim el sofregit fet, hi posem les mongetes. Si cal, hi afegim una mica del suc de coure-les. A continuació, hi posem les cloïsses. Tapem la cassola perquè s’obrin. Un cop obertes, hi afegim la picada i ho salpebrem. Deixem que facin xup-xup cinc minuts més, ho retirem del foc i ja podem servir.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor