01.06.2019 - 21:50
Ingredients:
600 g de mongetes seques
600 g de cloïsses
1 ceba grossa
2 tomàquets madurs
1 gra d’all
1 gotet de vi blanc
oli, sal, pebre negre i pebre vermell dolç
Per a la picada:
unes quantes avellanes
una llesqueta de pa fregit
1 branqueta de julivert
Elaboració:
Posem les mongetes en remull durant vuit hores. Les escorrem i les posem a bullir (amb aigua freda) unes dues hores a foc baix. Cap al final de la cocció hi tirem la sal. Les escorrem i guardem una mica d’aquest suc.
Mentrestant, posem les cloïsses amb aigua i sal, una mitja hora, perquè deixin anar la sorra. Les escorrem, les netegem i les reservem.
Fem un sofregit amb la ceba, els tomàquets, l’all i, al final, hi afegim un got de vi blanc.
Quan tenim el sofregit fet, hi posem les mongetes. Si cal, hi afegim una mica del suc de coure-les. A continuació, hi posem les cloïsses. Tapem la cassola perquè s’obrin. Un cop obertes, hi afegim la picada i ho salpebrem. Deixem que facin xup-xup cinc minuts més, ho retirem del foc i ja podem servir.