Recepta: Cassola de pollastre amb albergínies

  • Una recepta d’Abraham Simon del bloc ‘La cuina tradicional de les comarques gironines’

VilaWeb
19.09.2015 - 09:12

Ingredients:

(per a 4 persones)

1 Kg de pollastre tallat a quarts (podeu fer-ho també amb 4 cuixes de pollastre de pagès com en aquesta recepta)

800 g d’albergínies tendres (si en trobeu, escolliu albergínies blanques)

1 ceba grossa de Figueres

1 tomata madura

2 o 3 grans d’all

Julivert

1 copa de vi blanc o brandi

Oli bo, sal i pebre negre

Elaboració:

Purgueu les albergínies per treure la seva amargor salant-les i deixant-les una o dues hores en un colador.

En una cassola enrossiu ben bé els trossos de pollastre que haureu salpebrat i els reserveu. En la mateixa cassola féu un sofregit amb la ceba, la tomata i l’all, aboqueu-hi la copa de vi i incorporeu-hi de nou el pollastre tot afegint-hi una llossada d’aigua i deixeu-ho coure a foc suau.

Salteu en una paella les albergínies que haureu tallat a trossos i incorporeu-les a la cassola deu minuts abans d’acabar el guisat.

Si voleu la recepta ben documentada, amb referències històriques i amb el procés de cocció ben detallat, també amb fotografies de cada pas, consulteu el bloc d’Abraham Simon ‘La cuina tradicional de les comarques gironines’.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor