Recepta: canelons d’espinacs, formatge de cabra, pinyons i tòfona

  • Un nou lliurament de receptes encarades a les festes de Nadal

VilaWeb

Neus Cuscó

08.12.2018 - 22:00
Actualització: 08.12.2018 - 22:10

Ingredients:
(per a 4 persones)
12 plaques de caneló
2 manats d’espinacs
250 g formatge de cabra en corró
una ceba grossa
50 g de pinyons
20 g farina
250 g de llet
30 g de mantega
50 g de formatge parmesà ratllat
sal i pebre
una mica de salsa de tomàquet
una mica de tòfona

Per a fer la beixamel:
40 g de farina
500 g de llet
50 g de mantega
sal, pebre i nou moscada

Elaboració:
Bullim els espinacs set minuts i els escorrem. Els reservem.
Posem oli a la paella i sofregim els pinyons i els reservem també.
En la mateixa paella, sofregim la ceba picada. Hi afegim els espinacs i el formatge de cabra desfet (sense la cotna) i hi incorporem els pinyons. Per amorosir la pasta, hi afegim una cullerada de farina, una mica de mantega i una mica de llet. Ho deixem refredar.
Bullim les plaques de caneló amb aigua, sal i un raig d’oli. Les escorrem i les col·loquem un drap a sobre.

Fem la beixamel: en un cassó posem la mantega i, una vegada desfeta, hi afegim la farina. L’enrossim, hi anem tirant la llet i ho remenem. Hi afegim sal, nou moscada i pebre negre mòlt sense deixar de remenar. Quan la beixamel faci el primer bull, la retirem del foc i la continuem remenant amb el batedor (de batre ous a mà o de deixatar sopes).
Posem una mica de pasta d’espinacs a sobre de cada placa i muntem els canelons.
Agafem una plata d’anar al forn. A la part de sota posem una mica de salsa de tomàquet. Després els canelons i a sobre la beixamel. Hi tirem formatge ratllat, una mica de tòfona ratllada i uns quants pinyons al damunt. Posem a gratinar la plata al forn al voltant d’un quart d’hora, depenent del forn.

 

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor