05.12.2015 - 02:00
Per a fer uns seixanta canapès, s’agafen quinze llesques de pa de motlle i se’ls hi treu la crosta. Cada llesca es tallarà en quatre trossos un cop estigui untada amb la base del canapè. De manera que de cada llesca n’acabaran sortint quatre canapès. Els canapès que segueixen són deu opcions possibles, però la imaginació dóna per molt i és bo de pensar a partir del que es té a la nevera i al rebost.
Canapès bàsics:
Canapè de formatge cremós:
S’unta el pa amb formatge cremós i es decorat amb una mica de formatge ratllat i mitja nou.
Canapè de crema d’anxova:
S’unta el pa amb crema d’anxova (es fa trinxant l’anxova i barrejant-la amb mantega). Es decora amb un trosset d’anxova i un tros d’oliva farcida de pebrot.
Canapè de pernil dolç i ou dur
Es fa amb una base de mantega i a sobre s’hi posa pernil dolç i una rodanxa d’ou dur.
Canapè d’espàrrec i pebrot vermell
Es fa amb una base de maionesa i es decora amb dos trossos d’espàrrec i al mig una tira de pebrot vermell.
Canapè de pesto i gambeta
Es fa amb una base de salsa al pesto i a sobre s’hi posa una cueta de gamba cuita.
Canapè de caviar
Es fa amb una base de mantega, a sobre s’hi posa caviar o succedani i un trosset de rodanxa de llimona.
Canapè de salmó fumat
Es fa amb una base de crema de formatge de fines herbes i per sobre s’hi posa un tros de salmó fumat i es decora amb un trosset de cogombre i ou filat.
Canapè més complex:
Canapè de melindro amb taronja i whisky
Necessitarem:
10 melindros
10 trossos pernil dolç
50 g de sucre
el suc de dues taronges
una copa de wisky
30 blondes de paper de la mida d’una magdalena
Espremem les taronges i barregen el suc amb el whisky. Els melindros es parteixen en tres trossos, es mullen amb el líquid i cada tros s’embolica amb una llesca de pernil dolç, com si fos un caneló. s’hi tira sucre per sobre i es crema amb la pala o el bufador.
Dos canapès embolicats:
El primer
Necessitem:
4 llesques de pa de motlle
125 g de mantega
unes quantes olives farcides amb pebrot
2 cullerades de mostassa
pa ratllat
paper d’alumni
16 blondes de paper de la mida d’una magdalena
Barrejarem la mantega amb la mostassa, untarem el pa per totes dues cares i l’arrebossarem amb el pa ratllat, també per les dues cares. Tallarem un tros de paper d’alumini i hi col·locarem el pa a sobre. Al mig del pa hi posarem les olives senceres una al costat de l’altra fent una fila. Ajudats pel paper d’alumini, embolicarem el pa procurant que quedi ben apretat. El deixarem al congelador. Vint minuts abans de servir el traurem del congelador i el tallarem a rodanxes. Cada rodanxa la servirem a sobre d’una blonda de paper.
El segon
4 llesques de pa de motlle
125 g de mantega
coco ratllat
dàtils sense pinyol amb una ametlla a dintre.
El procés és el mateix: Untarem el pa amb la mantega per totes dues cares i l’arrebossarem amb el coco ratllat, també per les dues cares. Tallarem un tros de paper d’alumini i hi col·locarem el pa a sobre. Al mig del pa hi posarem els dàtils amb les ametlles, un al costat de l’altre fent una fila. Ajudats pel paper d’alumini, embolicarem el pa procurant que quedi ben apretat. El deixarem al congelador. Vint minuts abans de servir el traurem del congelador i el tallarem a rodanxes. Cada rodanxa la servirem a sobre d’una blonda de paper.