Recepta: Calamars i musclos amb salsa americana

  • El punt de picant fa molt saborós aquest plat

VilaWeb
Neus Cuscó
01.02.2020 - 21:50

Ingredients:
(per a 4 persones)

600 g de calamars
1 kg de musclos de roca
4 grans d’all
1 ceba
un tros de pebrot verd
3 tomàquets madurs
1 copa de conyac
1 copa de vi blanc
sal, oli d’oliva
un trosset de bitxo
pebre vermell i negre
una mica de sucre

Elaboració:
Netegem els musclos, els podem en una cassola tapats i al foc. Quan són oberts hi tirem una copa de vi blanc. Tanquem el foc i els deixem reposar tapats.

En una cassola, posem oli i fem sofregir dos grans d’all tallats. Tot seguit, hi afegim el calamar a rodanxes i també el deixem  coure. Quan perdi l’aigua, l’en retirem.

Després, al mateix oli, tirem la ceba picada, el pebrot verd a trossets i quan la ceba sigui transparent, hi afegim el tomàquet ratllat, amb una mica de sal i de sucre. Ho deixem coure.

Al final de la cocció, hi afegim una copa de conyac i el tros de bitxo. Hi posem una mica de pebre vermell i de pebre negre. Si la salsa surt massa espessa, hi afegim una mica de l’aigua de bullir els musclos.

Posem els calamars a la cassola, que facin xup-xup uns minuts i, abans de tancar el foc, hi afegim els musclos. Si cal, rectifiquem de sal. I ja ho podrem servir.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor