Recepta: Calamars i carxofes arrebossades

  • Per a fer un homenatge a les darreres carxofes de la temporada

VilaWeb

Neus Cuscó

08.06.2019 - 21:50

Ingredients:
(per a quatre persones)
4 calamars grans
8 carxofes
1 llimona

Per a l’arrebossat:
300 g de farina
300 dl d’aigua
1 raig de sifó
1 ou
sal i una cullerada sopera d’oli
1 culleradeta de cafè de llevat Royal
oli abundant per a fregir (suau)
A més:
100 g de farina per a deixar-los secs

Elaboració:
Netegem les carxofes i les posem amb aigua i un raig de llimona. Les fem bullir uns cinc minuts. Les escorrem, les tallem en quatre trossos i les reservem.

Netegem els calamars i els fem a rodanxes. Els assequem i els deixem dins d’un bol amb farina.

Preparem l’arrebossat barrejant tots els ingredients: la farina amb l’aigua freda, la sal, l’oli i, al final, just abans de fregir, hi afegim un raig de sifó.

Arrebossem els calamars i les carxofes: primer els enfarinem i després els passem per la pasta de l’arrebossat.

En un cassó, hi posem oli abundant per a fregir. Primer fregim les carxofes. Seran rosses de seguida. Les escorrem amb paper de cuina. Després, fem igual amb els calamars.

I ja podrem servir el plat.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor