Recepta: braons de xai al forn

  • Una nova proposta de La Cuina de la Neus

VilaWeb
Neus Cuscó
21.04.2018 - 22:00

Ingredients:
(per a 4 persones)
—4 braons
—4 patates mitjanes
—8 cebetes petites
—8 tomàquets
—1 manat amb una fulla de llorer, farigola i romaní
—oli, sal, pebre
—1 got de vi negre
—1 copa de conyac
—1 got d’aigua o de brou

Elaboració:

Posem un raig d’oli en una safata d’anar al forn. Hi col·loquem els braons salpebrats.

Posem la safata al forn, a 200°, i els tomben els primers deu minuts de cocció perquè s’enrosseixin d’una banda i de l’altra.

Després hi afegim les cebes, els tomàquets i el manat d’herbes. I tot seguit hi posem el conyac pel damunt. Cinc minuts després hi afegim el got de vi i tot seguit el got d’aigua o de brou. Deixem que es cogui.

Mentrestant, tallem les patates a daus una mica grans i les fregirem a banda.

Fem coure els braons una hora ben bona, aproximadament, i deu minuts abans hi afegim les patates fregides.

Quan la carn sigui tendra, ja podem tancar el forn i servir.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor