Recepta: Arròs caldós de muntanya

  • Amb la cuina de la Neus

VilaWeb

Neus Cuscó

17.03.2018 - 22:00

Ingredients:
(per a 4 persones)
—400 g d’arròs
—250 g de costella de porc tallada a trossets
—400 g de conill trossejat
—2 aletes de pollastre
—4 salsitxes
—3 carxofes
—1 grapat de pèsols
—1 copeta de vi ranci
—1 ceba
—mig pebrot verd i mig de vermell
—2 tomàquets ratllats
—all, julivert, pebre vermell, safrà
—oli, sal i pebre negre
—1,5 l de brou de pollastre i verdures

Elaboració:
Sofregim la carn a trossos, que haurem salpebrat, en una cassola. Un cop enrossida, li afegim un raig de vi ranci. La deixem uns minuts de cocció i hi afegim la ceba picada i els pebrots tallats ben petits. Després hi posem el tomàquet ratllat. Quan el tomàquet sigui cuit, hi afegim les carxofes tallades en sis trossos i els pèsols.

Mentre fem el sofregit, també anem fent el brou.

Afegim l’arròs al sofregit, el rossegem una mica i hi aboquem l’aigua. La proporció en un arròs caldós és tres vegades d’aigua el volum de l’arròs. Ho remenem tot seguit una vegada i ja no ho tornem a remenar més.

A mitja cocció, hi afegim unes brides de safrà i l’all i julivert ben picats. També una mica de pebre vermell per donar-hi color.

Deixem que l’arròs cogui uns 16 minuts. Després, tanquem el foc i el deixem reposar cinc minuts més tapat. I ja el podem servir.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor