RECEPTA: albergínies a la garriguenca

  • Una delícia tastar les albergínies amarades d’un sofregit generós i una picada

VilaWeb

Text

Montserrat Serra

09.08.2015 - 06:00
Actualització: 11.08.2015 - 01:06

Ingredients:
(per a 2 persones)

2 albergínies
1 ceba
1/2 kg de tomàquets madurs
farina
all i julivert
20 g d’ametlles torrades (que també poden ser avellanes)
1 llesca de pa fregit
sal i oli d’oliva

Elaboració:
Tallem les albergínies allargades, sense pelar-les. Les salem, les enfarinem, les fregim (han de quedar una mica cruetes) i les reservem en paper de cuina perquè s’escorrin.

Mentrestant, en una cassola a banda (si és de ferro, va més bé), hi posem oli i fem el sofregit amb la ceba ben picada i amb els tomàquets madurs ratllats i un all picadet molt petit. Hi afegim una culleradeta de sucre per treure l’acidesa i un pessic de sal i anem remenant de tant en tant.

El sofregit.
El sofregit

Una vegada fet el sofregit (compteu entre vint minuts i trenta a foc lent, fent xup-xup), incorporem les albergínies a la cassola. Hi afegim una mica d’aigua o brou sense que les cobreixi (només si cal, perquè hi ha tomàquets que deixen anar molta aigua i no fa falta afegir més líquid).

Les albergínies s'introdueixen a la cassola, dins del sofregit.
Les albergínies s’introdueixen a la cassola, dins del sofregit

Aleshores, fem la picada: l’all, una mica de julivert, les ametlles o avellanes torrades, el pa fregit o la torradeta i una mica d’aigua i ho passem per la batedora. Afegim la picada per sobre el sofregit amb les albergínies i sacsegem la cassola.

Deixem coure aproximadament vint minuts i ja tindrem el plat llest per a servir, tot i que val la pena de deixar-lo reposar una estona.

(Adaptació de la recepta de Lola Costa Cortès del llibre ‘Receptes per telèfon’)

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor