09.08.2015 - 06:00
|
Actualització: 11.08.2015 - 01:06
Ingredients:
(per a 2 persones)
2 albergínies
1 ceba
1/2 kg de tomàquets madurs
farina
all i julivert
20 g d’ametlles torrades (que també poden ser avellanes)
1 llesca de pa fregit
sal i oli d’oliva
Elaboració:
Tallem les albergínies allargades, sense pelar-les. Les salem, les enfarinem, les fregim (han de quedar una mica cruetes) i les reservem en paper de cuina perquè s’escorrin.
Mentrestant, en una cassola a banda (si és de ferro, va més bé), hi posem oli i fem el sofregit amb la ceba ben picada i amb els tomàquets madurs ratllats i un all picadet molt petit. Hi afegim una culleradeta de sucre per treure l’acidesa i un pessic de sal i anem remenant de tant en tant.
Una vegada fet el sofregit (compteu entre vint minuts i trenta a foc lent, fent xup-xup), incorporem les albergínies a la cassola. Hi afegim una mica d’aigua o brou sense que les cobreixi (només si cal, perquè hi ha tomàquets que deixen anar molta aigua i no fa falta afegir més líquid).
Aleshores, fem la picada: l’all, una mica de julivert, les ametlles o avellanes torrades, el pa fregit o la torradeta i una mica d’aigua i ho passem per la batedora. Afegim la picada per sobre el sofregit amb les albergínies i sacsegem la cassola.
Deixem coure aproximadament vint minuts i ja tindrem el plat llest per a servir, tot i que val la pena de deixar-lo reposar una estona.
(Adaptació de la recepta de Lola Costa Cortès del llibre ‘Receptes per telèfon’)