L’Institut Ramon Llull i el ministeri de cultura andorrà signen un conveni per crear la Residència Faber – Andorra

  • L'equipament acollirà creadors i professionals de diversos àmbits que vulguin desenvolupar-hi un projecte

VilaWeb

ACN

02.09.2019 - 15:41
Actualització: 02.09.2019 - 15:42

La ministra de Cultura i Esports del govern d’Andorra, Sílvia Riva, i la directora de l’Institut Ramon Llull, Iolanda Batallé, han signat avui un conveni de col·laboració per a la creació de la Residència d’Arts, Ciències i Humanitats Faber – Andorra, ubicada als Tallers de la Massana. El seu impuls arriba després de la valoració positiva que se n’ha fet de l’equipament del mateix tipus que hi ha a Olot i l’objectiu és el d’adaptar a la realitat andorrana els procediments que s’han anat desenvolupant a la capital de la Garrotxa. La residència permetrà acollir creadors i professionals de diversos àmbits que hi vulguin fer una estada per desenvolupar un projecte.

Es preveu que per aquestes instal·lacions hi passin des d’escriptors o traductors a artistes de diferents disciplines, estudiosos, científics i musicòlegs, entre d’altres. Tenint en compte el perfil i el nivell acadèmic i professional de les persones que han passat per Faber – Olot aquests darrers anys, el ministeri de cultura andorrà preveu que els residents que aculli Faber – Andorra despertaran l’interès general. Per aquest motiu, està previst afavorir intercanvis amb d’altres creadors, estudiants i diversos col·lectius del país que puguin estar interessats en l’activitat o l’àrea de treball que desenvolupi el resident, per tal d’establir el màxim de sinergies possible.

El conveni entre l’Institut Ramon Llull i el ministeri de cultura andorrà es renova anualment i tindrà un pressupost inicial de 6.000 euros pels mesos que queden d’any i de 12.600 euros pel 2020. Un altre dels objectius del projecte és formar part d’un marc de desenvolupament de diplomàcia cultural. La creació de Faber – Andorra, juntament amb els residents que aculli, i la col·laboració de l’Institut Ramon Llull han de permetre crear i establir col·laboracions amb residències internacionals que acullin residents provinents del Principat andorrà. En aquest sentit, un comitè format per representants de l’Institut Ramon Llull i del ministeri de Cultura i Esports d’Andorra s’encarregarà de fer el seguiment del projecte i seleccionar les candidatures escollides.

Les convocatòries són obertes a professionals de tot el món. Inicialment, seran individuals. En aquesta primera fase de desenvolupament del projecte s’ha fixat un màxim de 10 residents a l’any i una estada de tres setmanes per a cadascun. Després de la primera convocatòria, que va tenir lloc al final de març passat, s’han seleccionat els 5 primers residents i el 9 de setembre es rebrà a la d’elles: l’americana Kathleen McNerney, a qui seguiran Irina Poleshchuk, Paul Behrens, Paul Gifford i Raisa Jurva.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor