La Rambla tornarà a ser l’epicentre de Sant Jordi a Barcelona

  • Èric del Arco, president del Gremi de Llibreters, ha defensat la mesura de pagament, perquè considera que el model anterior s'ha tornat inviable

VilaWeb

Redacció / ACN

08.04.2024 - 12:40
Actualització: 08.04.2024 - 13:22

La Cambra del Llibre de Catalunya i el Gremi de Llibreters han presentat aquest matí a l’Ateneu Barcelonès tots els detalls de la celebració de Sant Jordi el pròxim 23 d’abril a Barcelona. Enguany, una de les principals novetats és la recuperació total de la Rambla de Barcelona per a les parades de llibres i flors. Marià Marín, responsable del Gremi de Llibreters, ha comentat que aquest és un gest per a recuperar la festa al lloc on va néixer: “Recuperar la Rambla per a la ciutadania i la cultura ens sembla molt rellevant”, ha dit. Per la covid, les parades de la Rambla van traslladar-se al passeig de Gràcia i, des de llavors, només s’havia recuperat l’espai parcialment, de Canaletes fins a l’altura de la plaça Reial. Aquest any, a la Rambla, hi haurà en total noranta-quatre parades de llibres, les floristeries i les parades de les entitats del barri. Segons que ha explicat Xavier Marcé, el conseller de Cultura de Barcelona, l’espai de la Rambla es recupera de manera “definitiva” d’ara endavant.

El sector encara la festa amb optimisme i s’espera que aquest, igual que l’edició passada, també sigui un any de rècords. El 2023, hi va haver 320 parades arreu de la ciutat i, enguany, es preveu que n’hi hagi 336, a les quals s’hi ha de sumar el centenar que s’ubicaran davant de les llibreries. Hi haurà 214 taules més amb signatures d’autors. En total, hi haurà 435 parades de roses i llibres.

Una altra novetat és que el pregó de Sant Jordi el farà l’escriptor David Williams. Es farà el dia 22 a la biblioteca Gabriel García Márquez. Des de l’Ajuntament, també han destacat que per primera vegada hi haurà set districtes de la ciutat on els punts de venda s’agruparan en espais estratègics, com la “superilla literària” que ja fa anys que es fa al centre de la ciutat.

El Sant Jordi d’aquest any a Barcelona ha estat polèmic per l’anunci del copagament que es demana per a poder posar parada. Un copagament que, a més, és diferent segons si s’és una entitat agremiada o no. Èric del Arco, president del Gremi de Llibreters, ha defensat la mesura, atès que considera que el model anterior s’ha tornat inviable. Així i tot, s’ha mostrat disposat a encetar una reflexió després de la diada.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor