Raimon es llega a Xàtiva

  • El cantant i la seva dona han creat la Fundació Raimon i Annalisa, que han inaugurat amb el president Ximo Puig, i de què Xàtiva serà beneficiària única

VilaWeb

Redacció

26.07.2020 - 21:50
Actualització: 27.07.2020 - 15:38

Raimon i la seva dona, Annalisa Corti, han decidit de llegar tots els béns a una fundació nova, la beneficiària de la qual serà Xàtiva, la ciutat natal del cantautor. La Fundació Raimon i Annalisa tindrà un fons considerable: els béns immobles a Barcelona i Xàtiva, les obres d’art, que inclouen obres de Miró, Ràfols-Casamada, Tàpies i Viladecans, i també les fornides biblioteques personals del cantant i Corti. La part més important, però, és sens dubte tot allò vinculat a la trajectòria de Raimon, i s’explora la possibilitat que el convent de Santa Clara de Xàtiva aculli un centre de referència sobre la vida i obra de Raimon.

El president Ximo Puig, acompanyat per Raimon, Corti, el batlle de Xàtiva, Roger Cerdà, i el ministre espanyol de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes, ha encapçalat un acte al Palau de la Generalitat per a homenatjar el cantant i oficialitzar la decisió. A un quart de dotze del matí, el cantant i la seva dona han signat la documentació amb el president.

Puig ha destacat que la fundació serà una oportunitat ‘perquè les pròximes generacions de valencians i valencianes descobreixin el cantant més important en la nostra llengua i conèixer que ha estat una icona de la lluita per la democràcia. Amb la signatura d’aquest projecte emblemàtic per al poble valencià, tenim més certeses que l’obra de Raimon no se l’emportarà el vent’.

Les relacions de Raimon amb les autoritats de la seva ciutat natal, sempre complicades durant els vint anys de mandat del popular Alfonso Rus, van millorar amb l’arribada a la batllia del socialista Roger Cerdà, qui va ser elegit el 2015. El 2017 ja va aconseguir que s’hi elaborés i inaugurés una estàtua dedicada a l’artista, i ara ha jugat un paper important en l’enllaç de la fundació i la vila.

El cantant va acomiadar-se dels escenaris amb dotze concerts que durant el maig del 2017 van omplir de gom a gom el Palau de la Música Catalana, després d’una trajectòria de més de cinquanta-cinc anys que ha aconseguit de coronar-lo com una de les figures més rellevants de la cultura del país.

 

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor