31.07.2017 - 22:37
LLEIDA, 31 (EUROPA PRESS)
El celler Raimat, situada a Lleida, ha iniciat aquest dilluns la verema, la primera de tota Europa, amb una aposta per noves produccions ecològiques, ha informat en un comunicat.
La campanya 2017 ha incorporat producció ecològica del raïm xarel·lo, garnatxa i moscatell, consolidant-se així com “un dels principals cellers espanyols en posseir la major vinya ecològica”, ha remarcat.
L’equip de viticultura de Raimat ha iniciat la verema a la nit a mà i solament a una cara del cep, tècnica que afavoreix preservar els aromes i evitar fermentacions no desitjades.
El director de viticultura del celler, Xavier Farré, ha sostingut que les condicions climàtiques d’aquest any “han estat molt favorables”, destacant un juny calorós i un mes de juliol típic de calor.
La collita s’iniciarà amb la varietat chardonnay, destinada a l’elaboració del cava, seguirà amb els ceps destinats a l’elaboració de vins blancs que s’allargarà fins a mitjan setembre i finalitzarà amb la recol·lecció dels raïms negres a l’octubre.