Rafael Armengol desvela a Xàtiva “L’entrellat del color”

  • Avui s’inaugura l’exposició de l’artista valencià que es podrà visitar fins a l'abril als museus municipals, el Palau de l’Ardiaca, Sant Domènec i la plaça de la Seu

VilaWeb

Redacció

02.12.2021 - 20:08
Actualització: 02.12.2021 - 20:12

L’artista Rafael Armengol arriba a Xàtiva amb una exposició pictòrica i escultòrica al voltant de tota la seva carrera, la qual ocuparà fins a cinc espais de la ciutat, i que s’ha presentat i inaugurat avui amb la presència del mateix artista, de l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, de la regidora de Cultura, Raquel Caballero, i del comissari de l’exposició Martí Domínguez. L’entrellat del color es podrà visitar fins al 30 d’abril de 2022 al l’ex-convent de Sant Domènec, el Palau de l’Ardiaca, la plaça de la Seu, el museu de l’Almodí i el museu de Belles Arts. A l’exposició s’hi podran veure vora cent vint obres pictòriques i escultòriques de diferents formats i materials.

Armengol ha dit que és una alegria exposar en una ciutat on ja han exposat altres artistes com Artur Heras o Alfaro. “Era un motiu d’il·lusió. He tractat que aquesta siga una exposició atractiva que agrade a la gent” ha subratllat. L’alcalde Roger Cerdà també ha explicat que estan molt agraïts perquè quan es va proposar aquesta exposició tant l’artista com el comissari van acceptar. “Sobretot estem molt satisfets de què no sols haja decidit portar obra ja realitzada sinó que a més haja creat noves obres”. Ha definit Armengol com un artista de referència dins del panorama artístic valncià de les últimes dècades.

L’exposició s’ha repartit en diferents espais on es poden observar temàtiques concretes. Així, a l’ex convent de Sant Domènec s’ha habilitat la sèrie dedicada a les parelles de Tiepolo i on l’imponent llenç “L’encontre” de Mantegna presideix l’atri del fons. A més a més, també es poden contemplar al claustre altres obres com ara la Piràmide amb els colors primaris i mosaics amb tessel·les de fusta pintades que evoquen un quadre abstracte. Al mig de la plaça de la Seu podem trobar una penquera, que fa referència a la sèrie dedicada a l’horta i amb la qual continua amb l’experimentació pictòrica, mentre que altre element que es pot contemplar al carrer, en aquest cas a l’entrada del museu de l’Almodí.

D’altra banda, el Palau de l’Ardiaca s’ha contemplat com un espai renaixentista on s’exposa la sèrie sobre Sant Sebastià que l’artista ha realitzat exclusivament per a aquesta exposició. Es tracta de tots els Sant Sebastians de Josep de Ribera que Armengol ha trobat, un total de disset entre gravats, obres i dibuixos. «Ribera feia molts apunts i per això he trobat molts dibuixos però també quadres a l’oli com el del Museu de Belles Arts de València o els dels museus del Prado o de Sevilla. Això ho porte a la meua manera de concebre un quadre», ha expressat l’artista. El Museu de Belles Arts conté també un gran tast de la trajectòria d’Armengol, amb una breu retrospectiva, amb un quadre anomenat “La cadira” de quan l’artista encara era un estudiant, però també la sèrie de l’horta, entre més obres.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor