Rafa Peña, del restaurant Gresca, Premi Nacional de Gastronomia

  • Nil Dulcet, del restaurant Compartir Barcelona, Premi Revelació

VilaWeb
Fotografia: Adrian Pedrazas.
ACN
15.06.2023 - 20:56
Actualització: 15.06.2023 - 21:03

Rafa Peña, copropietari del restaurant Gresca, ha estat reconegut avui amb el Premi Nacional de Gastronomia 2023. Els Jardins del Palau de Pedralbes de Barcelona han estat l’escenari del lliurament dels guardons que entrega l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició. Nil Dulcet, xef i copropietari del restaurant Compartir Barcelona, ha aconseguit el Premi Revelació; Pablo Sacerdotte, del restaurant Cocina Hermanos Torres, el Premi Cap de Sala, i el xef José Andrés ha estat reconegut amb el Premi Especial de l’Acadèmia. El Premi Nèstor Luján de Periodisme Gastronòmic l’ha rebut el periodista Marc Casanovas per l’article ‘La resistència de l’última subhasta cantada de peix a Catalunya’, publicat a la Vanguardia.

El Premi Especial reconeix la contribució d’Andrés a la gastronomia, així com la tasca a través de l’ONG impulsada per ell World Central Kitchen, que dóna resposta a necessitats alimentàries en situacions d’emergència arreu del món.

Els guanyadors dels Premis Nacionals de Gastronomia són el resultat d’un procés de votació secret que els acadèmics fan al llarg de l’any. L’acadèmia selecciona els cuiners, professionals, institucions o col·lectius per l’excel·lència en la seva tasca i per l’aportació a la cuina i a la gastronomia del país. A parer de Carles Vilarrubí, president de l’acadèmia, la cuina catalana és una part fonamental de la cultura del país que “respon a la passió, professionalitat i al compromís” amb l’entorn, la pagesia, la ramaderia, la pesca i el sector vitivinícola.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor