Ràdio Flaixbac calma els oients de Catalunya Nord i assegura que no desapareixerà

  • Ràdio Flaixbac atribueix la desaparició de la freqüència de ràdio a una incidència tècnica causada per les nevades dels darrers dies

VilaWeb

Redacció

20.02.2023 - 17:02
Actualització: 21.02.2023 - 08:36

L’Associació Catalana d’Estudiants de la Universitat de Perpinyà ha explicat que hi ha molts estudiants nord-catalans preocupats per la impossibilitat de sintonitzar Ràdio Flaixbac. “Ignorem la raó per la qual s’ha deixat d’emetre el senyal al nord de l’Albera. Volem recordar que aquí la ràdio musical de Catalunya és un contacte importantíssim amb la llengua catalana per molts joves nord-catalans”, diuen en un comunicat.

VilaWeb s’ha posat en contacte amb Ràdio Flaixbac. Atribueixen la desaparició de la freqüència de ràdio a una incidència tècnica causada per les nevades d’aquests darrers dies. I asseguren que tornaran a emetre tan bon punt resolguin la incidència, cosa que preveuen que passi les “setmanes vinents”. Les emissores sud-catalanes que se sintonitzen al Rosselló emeten des del Pic de les Salines, al municipi de Maçanet de Cabrenys (Alt Empordà), a menys d’un quilòmetre de Catalunya Nord.

El 2010, les emissores Flaix FM, Ràdio Flaixbac i RM Ràdio van desaparèixer de les ones nord-catalanes a petició del Consell Superior de l’Audiovisual (CSA) francès i del Comitè Tècnic Regional (CTR) de Tolosa de Llenguadoc, que en una carta formal a l’estat espanyol ordenaven que deixessin d’emetre-hi perquè, deien, interferien en les emissores franceses.

Aleshores, el fundador del Grupflaix Miquel Calçada va cercar una alternativa a la freqüència afectada, el 92.9 FM, i va habilitar l’actual 103.6 FM. “No podia deixar penjats els oients de Perpinyà”, va dir.

Fundada l’any 1994, Flaixbac és una emissora musical que emet els darrers èxits de la música dance, electrònica i pop, tant del país com internacional.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor