Quique Dacosta Restaurant de Dénia es manté entre els 50 millors del món

  • El restaurant Quique Dacosta de Dénia (Alacant) es manté entre els 50 millors del món, segons la llista World's 50 best restaurants. Així, el xef extremeny establit a la Comunitat Valenciana i posseïdor de tres estrelles Michelin "es manté un any més en el top mundial de l'alta gastronomia".

VilaWeb

Redacció

14.06.2016 - 19:15
Actualització: 15.06.2016 - 02:46

VALÈNCIA, 14 (EUROPA PRESS)

El restaurant Quique Dacosta de Dénia (Alacant) es manté entre els 50 millors del món, segons la llista World’s 50 best restaurants. Així, el xef extremeny establit a la Comunitat Valenciana i posseïdor de tres estrelles Michelin “es manté un any més en el top mundial de l’alta gastronomia”.

Des de l’oficina del xef recalquen que este rànquing, que reunix els millors cuiners del món, “posa de manifest el reconeixement internacional del treball de Dacosta, la trajectòria del qual reafirma cada dia el valor de la seua cuina mediterrània d’avantguarda”.

La gala anual de la llista World’s 50 Best Restaurants, que s’ha celebrat este dilluns per primera vegada a Nova York, està organitzada per la prestigiosa revista ‘The Restaurant Magazín’.

En esta ocasió, el restaurant ubicat a Dénia obté la posició número 49 (en 2015 va ocupar la 39). El primer establiment espanyol és El Celler de Can Roca, que en 2016 es porta la plata amb el segon lloc i cedix el primer després de ser superat pel restaurant italià Osteria Francescana.

A la llista dels millors 50 restaurants del món han trobat un forat també Mugaritz (lloc número 7), l’Asador Etxebarri (al número 10), l’Eneko Atxa (al número 16), Arzak (al número 21), el Tickets (en el lloc 29).

TEMPORADA

En esta última temporada, Dacosta ha inaugurat el restaurant Enigma a l’hotel Palazzo Versace Dubai, un exclusiu pop up situat a l’Emirat Àrab. A més, acaba de dissenyar juntament amb Porcelanosa una línia de cuines domèstiques inspirades en el professional, posant de manifest l’excel·lència en la fabricació espanyola i convertint al cuiner en ambaixador de la marca a tot el món.

Després de presentar en 2015, ‘3. Quique Dacosta’, en què repassa a manera de cada dia personal els dies entorn de l’obtenció de la tercera estrella Michelin el novembre de 2012, publica ara ‘De Tapes amb Quique Dacosta’, un treball editorial que reunix 80 receptes en un recorregut per les cuines dels seus quatre locals, amb una representació de vint plats o tapes de cadascun d’ells.

El cuiner, doctor ‘honoris causa’ en Belles Arts, ha convertit Quique Dacosta Restaurant amb tres estrelles Michelin i posseïdor del títol a Millor Restaurant d’Europa durant dos anys consecutius per la prestigiosa llista Opinionated About Dining, en un referent mundial de l’alta gastronomia, i en què enguany proposa Fronteres, nom del menú que servix esta temporada a Dénia. El cuiner és també propietari dels restaurants El Poblet (1 estrella), Vuelve Carolina i Mercatbar a València.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor