Quines conseqüències tenen els tòxics per a la salut infantil?

  • Entrevista a la doctora Carme Valls Llobet, referent en endocrinologia.

VilaWeb

Fundació Roger Torné (Mònica Soler)

24.03.2017 - 10:00

La Carme Valls Llobet, a més de ser un referent en endocrinologia, és la vicepresidenta del Centre d’Anàlisi i Programes Sanitaris (CAPS). Des d’aquesta ONG, la doctora alerta de l’augment de malalties causades pels tòxics que arriben al nostre organisme, no només a través de l’alimentació, sinó fins i tot  de productes tan habituals com són articles d’higiene i cosmètica, joguines o teixits, davant els quals tots som vulnerables, però especialment els nens,  ja que el seu organisme es troba encara en desenvolupament.

És per això que des d’ Inspira, i gràcies a la col·laboració del CAPS, us volem facilitar la descàrrega d’unes guies elaborades per la WECF (Dones a Europa per un Futur en Comú) corresponents a tres aspectes relacionats amb els tòxics que us ajudaran a millorar la salut dels vostres fills:

Per conèixer més respecte aquestes guies i comprendre quines conseqüències tenen els tòxics en la salut infantil, hem entrevistat a la doctora Carme Valls:

– Com va sorgir la idea de les guies?

En una reunió de treball, organitzada a Ginebra al maig de 2015, pel nucli alemany de la WECF (Dones Europees per un futur comú.). A aquesta trobada hi van assistir membres de sis països europeus i també representants de la PAN (Pesticides Action Network-Xarxa d’acció contra els pesticides) de Nova Zelanda i Austràlia.  Vam acordar que era prioritari informar a la població dels riscos que poden suposar el contacte amb algunes substancies potencialment nocives  per a la infància.

Si voleu continuar llegint l’article, feu clic aquí.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor