Quin gust té el primer whisky espacial?

VilaWeb
Redacció
19.09.2015 - 06:00

El 2011 la companyia espacial NanoRacks va contactar amb l’escocesa Ardbeg Distillery per enviar whisky de malta a l’espai i veure quin efecte tenia la microgravetat en el procés de maduració. Tres anys després, el setembre del 2014, la mostra enviada a l’Estació Espacial Internacional va tornar a la terra i des d’aleshores s’ha analitzat al laboratori. El resultat s’ha donat a conèixer recentment.

Pel Dr. Bill Lumsden, director de destil·lació i creació de whisky d’Ardberg, ‘les mostres de l’espai eren notablement diferents’: ‘Quan vaig ensumar i tastar les mostres, em va quedar clar que hi brillava el caràcter fumat i fenòlic d’Ardbeg.’

S’explica en un informe publicat per Ardbeg Distillery sobre l’experiment, que també es resumeix en aquest vídeo:

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor