Qui és Hakim Boularbah, l’advocat belga que defensarà Pablo Llarena?

  • Perfil de l'advocat belga que treballa per al jutge espanyol

VilaWeb
Hakim Boularbah

Andreu Barnils

03.09.2018 - 22:00
Actualització: 04.09.2018 - 12:03

L’advocat que defensarà el jutge espanyol Pablo Llarena es diu Hakim Boularbah, té quaranta-cinc anys i treballa en un dels despatxos més ben establerts de Bèlgica, Liedekerke Wolters Waelbroeck Kirkpatrick. El bufet, fundat el 1965, té un exèrcit de 130 advocats i Hakim Boularbah va entrar-hi el 2003, quan tenia trenta anys. Sis anys més tard ja n’era soci. Boularbah és doctor en dret per la Universitat de Brussel·les (2007) i professor a la Universitat de Lieja. És especialitzat en dret civil, concretament en resolució de conflictes comercials (litigis entre bancs, empreses, etcètera) en l’àmbit internacional. Darrerament, per exemple, ha defensat els interessos d’una minera sud-africana contra els d’una de nord-americana. També s’ha especialitzat en arbitratge. I ha estat assessor legal del govern belga i de la Unió Europea, tal com es veu en la fitxa del seu bufet, en el seu perfil de Linkedin i en la fitxa de la Universitat  de Lieja. Fonts de l’equip jurídic de Carles Puigdemont, que el tindran de rival, el qualifiquen de ‘molt bon advocat’.

El diari belga La Libre va fer-ne aquest perfil, més de caràcter personal que no professional. Hi dibuixen un exemple d’ascensor social i  expliquen que és fill d’un immigrant marroquí que va aterrar a Bèlgica el 1971, on es va casar, i divorciar, d’una valona feminista. El 1973, Hakim Boularbah naixia en un ambient humil de Schaarbeek, una de les dinou comunes de la Gran Brussel·les. Després del divorci dels pares, va viure amb la mare. Actualment manté la doble nacionalitat belga i marroquina.

Boularbah va ser un estudiant mediocre fins que no arribà a la universitat, on va excel·lir cada any, tot i que va estudiar dret més ‘per casualitat’ que no per vocació. Segons el diari, sa mare va refusar en rodó que el fill estudiés en una escola alcorànica, com volia el pare. No és tampoc religiós. El diari explica algunes experiències de racisme que ha hagut de suportar durant la seva vida. ‘L’any 1991 només érem tres estudiants fills de la immigració. Avui, som molts més.’

Segons la fitxa del despatx on treballa, Pablo Llarena ha escollit un advocat que no parla castellà. Sí que parla francès, anglès i neerlandès . Del castellà, en té un domini passiu (l’entén més que no s’hi fa entendre), segons la fitxa del CEPANI, el centre belga per a l’arbitratge.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor