Què hi fan Xavier Sala i Martín i Joan Roca a Davos?

  • Només quatre persones nascudes als Països Catalans participen en la cimera

VilaWeb
Redacció
19.01.2016 - 22:00
Actualització: 19.01.2016 - 22:03

A la cimera de Davos, enguany hi participen 2.500 persones. La distribució dels assistents per països és molt diversa. Hi ha 791 ciutadans dels Estats Units, 283 del Regne Unit, 280 de Suïssa, 126 d’Alemanya, 120 de l’Índia, 96 de l’estat francès, 89 japonesos, 67 russos… i fins a cent estats, representats de manera informal.

Entre els assistents, n’hi ha quatre de nascuts als Països Catalans, dos dels quals compten com a nord-americans, un com a suís i un com a espanyol. Es tracta de l’economista Xavier Sala i Martín i de l’explorador resident de National Geographic Enric Sala, que hi consten com a nord-americans; el cuiner Joan Roca, del Celler de Can Roca, considerat espanyol; i Jaime Caruana, l’ex-governador del Banc d’Espanya, nascut a València, que hi apareix oficialment com a suís.

Joan Roca hi consta oficialment i textualment així: ‘Chef. El Celler de Can Roca’. Enric Sala, així: ‘Explorer in Residence, National Geographic Society’. Xavier Sala i Martín, així: ‘Professor. Economics Department. Columbia University’. I Jaime Caruana: ‘General Manager, Bank for International Settlements. Basel.’

Joan Roca és el xef del Celler de Can Roca, considerat el millor restaurant del món. Roca participa en una gran quantitat d’activitats culturals a tot el món i aquesta setmana ha estat nomenat Ambaixador de Bona Voluntat de l’ONU.

El doctor Enric Sala, que treballa als Estats Units, és conegut per l’activitat en defensa dels ecosistemes marins i especialment pel projecte Pristine Seas, amb què hom vol localitzar i protegir els espais més purs que queden encara als oceans.

Jaime Caruana va néixer a València, però va fer la carrera professional primer a Madrid i després en diverses institucions internacionals. Va ser governador del Banc d’Espanya entre els anys 2000 i 2006 i Rodrigo Rato el va vincular després al Fons Monetari Internacional. Actualment dirigeix el Banc de Pagaments Internacional.

Pel que fa a l’economista de la Columbia University Xavier Sala i Martín, assisteix habitualment al fòrum de Davos. De fet, hi és una de les veus més escoltades perquè hi presenta anualment l’Informe sobre la competitivitat global, un estudi permanent amb què es revisa sistemàticament la competitivitat de 140 economies i se n’avalua la productivitat i la prosperitat. És considerat l’informe més complet i fiable sobre la competitivitat econòmica del món. Enguany hi presentarà l’informe del 2015-2016, que ja es pot consultar a la xarxa en un document complet i en versió gràfica.

També se n’ha fet aquest vídeo de presentació:

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor