Quatre dones acusen Donald Trump d’abusos

  • Nou cop a la campanya republicana per a les eleccions dels Estats Units

VilaWeb

Redacció

13.10.2016 - 10:15
Actualització: 13.10.2016 - 15:33

La candidatura de Donald Trump es troba en hores baixes. Abans del darrer de debat entre el candidat republicà i la demòcrata Hillary Clinton, la filtració d’unes converses on el magnat de Nova York presumia de poder fer el que volia amb les dones va suposar una estocada a la campanya dels republicans. Figures destacades del Partit Republicà, com ara Paul Ryan o John McCain, es van distanciar de Trump per aquestes declaracions.

Al debat, Trump va utilitzar els presumptes abusos sexuals de Bill Clinton per atacar la candidata demòcrata. Aquests atacs, però, se li han girat en contra i quatre dones han denunciat abusos del candidat republicà. Dues d’elles ho han fet al rotatiu nordamericà ‘The New York Times’ (un diari posicionat obertament a favor de Clinton). A l’article, Jessica Leeds, de setanta-quatre anys, i Rachel Crooks, de vint-i-set,  relaten les seves experiències amb Donald Trump.

Tocaments en un avió i petons en un ascensor
Segons les converses filtrades, Trump presumia de besar i grapejar dones sense el seu permís. Preguntat per si realment havia actuat d’aquella manera, la resposta del republicà al debat de diumenge va ser contundent: ‘no, no ho he fet’. En aquell moment, Leeds i Crooks, des de les seves residències de Manhattan i Ohio, van sentir que els mentien a la cara.

En el cas de Leeds, els abusos van tenir lloc en un avió camí de Nova York. Segons la dona, Trump li va tocar els pits i va intentar ficar la mà sota la seva faldilla. ‘Era com un pop, les seves mans eren per tot arreu’. D’això ja en fa més de tres decenis. El cas de Crooks és semblant. L’any 2005, Trump i Crooks van coincidir en un ascensor. La noia es va presentar al milionari, pels negocis que la seves empreses tenien en comú. Van encaixar les mans però Trump no la va deixar anar i la va començar a besar a les galtes. ‘Em va fer un petó directament a la boca, i no va semblar un accident’, va explicar Crooks.

Trump ja ha negat aquestes noves acusacions i ha amenaçat en denunciar el diari. ‘Res d’això ha passat’, va respondre el candidat republicà.

Més acusacions
Però les acusacions cap a Trump no acaben aquí. Mindy McGillivray va denunciar un tocament al diari local ‘Palm Beach Post’ en un concert de Ray Charles. ‘Vaig sentir que em tocaven, em vaig girar i vaig veure Trump’, explica la noia. Dos anys abans, la noia i el milionari ja s’havien vist. Era en un hotel i Trump, segons relata McGillivray, la va ‘abordar’ a la sortida del bany: ‘estava coquetejant amb mi’.

La quarta acusació és de Natasha Stoynoff, periodista de la revista ‘People’. Va ser durant una entrevista al matrimoni Trump (Donald i Melania Trump). Durant un descans i en absència de Melania, Trump va aprofitar per ensenyar a la periodista una de les luxoses habitacions de l’hotel on es trobaven. ‘Vam entrar a l’habitació, em va empènyer contra la paret i em va besar’, explica Stoynoff. ‘Saps que tindrem una aventura, no?’, van ser les paraules de Trump abans que tornés Melania.

L’equip de campanya de Donald Trump també ha negat aquestes acusacions. Es tracta, segons que expliquen, de relats de ‘ficció’ i ‘atacs polítics’ contra el presidenciable republicà.

Temor a una victòria de Trump 
Malgrat aquests escàndols i la complicada situació de la campanya republicana, l’avantatge de Clinton no és tan ampli com es podria pensar. Segons la mitjana d’enquestes que fa ‘The New York Times’, un 45% dels nord-americans votarien per Clinton, mentre que un 40% ho faria per Trump.

Les eleccions als Estats Units i una hipotètica victòria de Trump preocupen a nivell internacional. És per això que el responsable de drets humans de l’ONU, Zeid Ra’ad al-Hussein, va advertir els nord-americans del perill que suposaria una victòria electoral de Trump: ‘si fem cas del què ha dit fins ara, una victòria de Trump és perillosa des d’un punt de vista intenracional’. Aquest fet és sorprenent ja que l’ONU intenta no posicionar-se mai en relació a les eleccions estatals.

 

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor