Quartet Mèlt: ‘Ens preocupa convertir-nos en un producte televisiu’

  • Directe del Quartet Mèlt, guanyadors de la tercera edició d''Oh Happy Day' · Presenten el seu primer treball, 'Maletes'

Redacció
28.05.2016 - 22:00
Actualització: 29.05.2016 - 17:04

Ja se sap que quan apareixes a la televisió el ressò d’allò que fas i deixes de fer es multiplica exponencialment. Sobretot si et proclames guanyador del programa ‘Oh Happy Day‘ (OHD) de TV3, un fenomen que ha popularitzat el cant coral entre el gran públic. Tot això ho ha viscut en primera persona el Quartet Mèlt, que aprofitant l’impuls del programa han publicat el seu primer treball, ‘Maletes’ (RGB Suports, 2016).

Però no hi ha èxit sense talent, i més encara en el cant a cappella, que no té cap disfressa ni acompanyament instrumental que pugui emmascarar les mancances vocals. Ells són Magalí Sare, Ariadna Olivé, Eloi Fort i Oriol Quintana.

Van fundar el grup el 2012, quan encara no havia ni nascut OHD, però ha estat el programa el que els ha permès de produir el seu primer treball. No ho neguen i agraeixen el pas pel concurs musical però no volen que això els condicioni: ‘Sobretot ens preocupa convertir-nos en un producte televisiu’, diu la contralt del grup, Ariadna Olivé. El pitjor que els pot passar, diuen, és que un cop esfumat el fenomen només els escoltin els seguidors que tenien abans d’entrar a OHD. ‘En el pitjor dels casos, ens pot passar que ens quedem amb aquest públic. Així que no hem de patir per a res’, diuen.

Tots quatre provenien del cant clàssic i cap no havia interpretat arranjaments moderns abans que nasqués el quartet. Tan moderns com ‘Ghostbusters‘ o ‘Fix You‘ de Coldplay, dues de les cançons que inclou el disc. Alguns són temes que ja interpretaven abans d’entrar al programa: ‘Entenem que la gent vol veure allò que ens ha vist cantar al programa, però també tenim ganes d’ensenyar allò que hem tocat des d’un inici’, explica Eloi Fort, el tenor del quartet.

El cant coral, una moda?
Tots quatre han passat per diferents corals, un fenomen molt arrelat al Principat. ‘El cant coral està de moda des de la Renaixença!’, ironitza la soprano, Magalí Sare. Oriol Quintana creu que OHD ha servit per visualitzar-lo i popularitzar-lo, perquè ‘des de fa moltes dècades Catalunya ha cultivat una base coral molt professional, molt bona i molt sòlida’.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor