Puigdemont: ‘La clau de la nostra supervivència com a país és la cultura i la seva democratització’

  • El president del govern inaugura el Teatre Auditori de Llinars del Vallès projecte a tres bandes entre Generalitat, Ajuntament i la Diputació de Barcelona

VilaWeb

ACN

12.11.2016 - 19:43
Actualització: 12.11.2016 - 20:44

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha destacat en la inauguració del Teatre Auditori de Llinars del Vallès que es tracta ‘d’un equipament de primeríssim nivell’ el qual ‘està a l’accés de tota la ciutadania, no només reservat a les elits’ ha subratllat. En aquest sentit, Puigdemont ha subratllat que ‘la clau de la nostra supervivència com a país és la cultura i la seva democratització’. ‘Un país com el nostre no és un país de conquestes, ni de lluita pels recursos naturals o territorials’, ha afegit, ‘sinó que sempre ens hem pogut sostenir gràcies a la fortalesa de la nostra pròpia cultura i la nostra creativitat, que l’hem expressada amb la literatura, les arts, la gastronomia, les tradicions o la tecnologia, entre altres’, ha indicat. Sobre el teatre, el president del govern ha assegurat que ‘marca un abans i un després’ i que serà un equipament ‘al qual es referiran les generacions futures, perquè la cultura serà una de les maneres de mesurar la riquesa d’un país, no només la seva riquesa econòmica’, ha destacat.

Acompanyat del batlle de Llinars del Vallès, Martí Pujol, i de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, Carles Puigdemont ha felicitat el consistori per la construcció d’aquest Teatre, ‘una decisió valenta i coratjosa’, ha dit. ‘Apostar per la cultura no és un fet usual i menys en condicions econòmiques molt difícils, que han portat a la majoria de les administracions ha prescindit d’ella’, ha ressaltat. Per això, ha agraït a l’Ajuntament que hagi entès que ‘la cultura és el contingut però també el continent, perquè les dues coses han de respirar conjuntament’.

Per la seva banda, el batlle de Llinars del Vallès i el vice-president tercer de la Diputació de Barcelona, Martí Pujol, ha remarcat el gran treball de l’arquitecte de fer un teatre ‘adaptat a la dimensió del nostre poble’. ‘Llinars ha apostat decididament per la cultura’, ha subratllat Pujol rememorant que el projecte es va iniciar en plena crisi econòmica.

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha destacat el valor d’aquest equipament i, en general, de l’art i la cultura per a la millora social: ‘la bellesa, al servei de les persones, ens fa dotar de valor el que té de positiu la nostra societat’, ha dit. ‘El nostre poble pensa que a través de la cultura es pot fer una societat millor, més justa’, ha afegit. Conesa també ha manifestat la voluntat que els municipis que integren la xarxa de teatres de la demarcació continuïn tenint ‘una producció de qualitat, que generi bellesa per als nostres ciutadans’.

Un teatre diàfan i envoltat de natura
El Teatre Auditori de Llinars del Vallès és obra de l’arquitecte Álvaro Siza Vieira, i disposa de la ‘Sala Gran’, amb 296 butaques; la ‘Sala Tallers’, amb capacitat per a 250 espectadors, i la ‘Sala Montseny’, que ofereix 100 seients. A més, té 4 camerinos, 3 bucs d’assaigs i 4 magatzems. Aquest projecte ha estat possible gràcies a la col·laboració del govern, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Llinars del Vallès.

L’equipament està construït amb criteris ecològics, s’ha fet sense columnes, a partir de murs i lloses de formigó, de manera que s’han pogut crear grans espais, els quals tenen llum natural, amb obertures que permeten veure la natura que l’envolta. El nou Teatre acollirà l’activitat de totes les entitats culturals i recreatives del municipi, d’entitats privades i d’empreses, i té també com a objectiu esdevenir un centre escènic de referència de les comarques de la zona del Montseny.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor