Puigdemont desmunta a Copenhaguen falsos mites sobre l’independentisme, en cinc minuts

  • Els dos professors que han participat en el debat han demanat a Puigdemont si el moviment catalanista té un component identitari

VilaWeb

Redacció

22.01.2018 - 18:05
Actualització: 22.01.2018 - 22:41

Els professors Marlene Wind i Christian F. Rosbøll han interpel·lat el president Carles Puigdemont sobre diversos aspectes del procés cap a la independència de Catalunya. Un dels punts que els ha despertat interès és si l’independentisme té una base identitària: ‘Aquesta és la vostra visió, que hauríem de dividir Europa en estats “nets”, i que només tinguessin una identitat? Si és així, em preocupa molt’, li ha dit Wind.

Puigdemont ha estat especialment dur en aquesta intervenció i els ha dit que era important de saber què passava exactament a Catalunya en qüestions tan delicades com la identitat, la llengua i la cultura. ‘Primer cal informar-se.’ Els ha negat amb rotunditat que el moviment independentista fos una qüestió d’identitat. ‘Des d’aquest punt de vista, és ofensiu per a nosaltres, aquesta teoria de la balcanització d’Europa, perquè si observa la història del nostre moviment, es veurà, sense excepció, que sempre hem actuat amb esperit democràtic.’

Els ha explicat que la majoria de les famílies catalanes són mixtes: ‘El 70% de les nostres famílies tenen un progenitor o dos amb arrels fora de Catalunya i això és una normalitat. I parlem dues, tres o quatre llengües.’ En aquest punt, ha defensat la llengua catalana i el model de l’escola catalana. Wind, fins i tot, li ha demanat si era mentida que no volguessin parlar castellà: ‘És clar que és mentida’, li ha respost Puigdemont. ‘Volem ser un sol poble, no de pensament únic, units en la diversitat’, ha acabat dient.

Vegeu el vídeo:

 

 

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor