Puigdemont defensa que la llei de transitorietat tindrà la “màxima seguretat jurídica”

  • Proposarà una "transició dialogada i negociada" si l'1 d'octubre guanya el 'sí'

VilaWeb
Redacció
02.08.2017 - 15:15

Proposarà una “transició dialogada i negociada” si l’1 d’octubre guanya el ‘sí’

BARCELONA, 2 (EUROPA PRESS)

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha defensat aquest dimecres que la llei de transitorietat jurídica que impulsen la CUP i JxSí tindrà la “màxima seguretat jurídica”.

Ho ha dit en un xat de l’aplicació mòbil ‘Zonetacts’, en el qual ha participat aquest dimecres i en el qual ha intercanviat diversos missatges amb els usuaris, qui li han formulat diverses preguntes.

La llei està pendent de presentar-se, però el president català ha assegurat, per exemple, que la norma regularà “per descomptat” la successió de contractes entre administracions.

La llei de transitorietat jurídica és la que certificarà la independència i contemplarà la transició de Catalunya de l’ordenament jurídic actual a un català, i JxSí i la CUP tenen previst presentar-la després de les vacances.

També la CUP ha abordat aquest dimecres alguns detalls de la llei, com que preveu substituir el Tribunal Constitucional (TC) per una ‘Sala de Garanties’ catalana i preveu crear un Tribunal Suprem català.

En una entrevista d’Europa Press, el diputat de la CUP Benet Salellas ha explicat que la llei plantejarà altres qüestions, com els terminis per obtenir la nacionalitat catalana o la recuperació de lleis recentment anul·lades pel TC.

CASTELLÀ I CATALÀ, OFICIALS

La llei de transitorietat jurídica és una de les tres lleis de desconnexió que preparen JxSí i la CUP, i no està clar si la volen aprovar abans del referèndum anunciat per a l’1 d’octubre o la deixaran per després.

Puigdemont no ha precisat quants dies consideren que són necessaris per concretar la desconnexió de Catalunya de la resta d’Espanya, i s’ha limitat a assegurar que vol “una transició dialogada i negociada”.

Sí ha precisat que, si guanya el ‘sí’, les negociacions per a una eventual independència les proposarà el seu actual Govern, i no el que surti de les properes eleccions –ell ja ha anunciat que no vol ser candidat–.

A més, ha explicat que en un eventual Estat català els drets lingüístics estaran “perfectament garantits”, i ha garantit que tant el català com el castellà seguiran sent llengües oficials a Catalunya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor