Puigdemont afirma que el Pacte Nacional per a la Indústria permetrà a Catalunya liderar la indústria del futur

  • "Culmina molts esforços i moltes sensibilitats posades en comú" valora el president

VilaWeb
Redacció
24.07.2017 - 13:19

“Culmina molts esforços i moltes sensibilitats posades en comú” valora el president

BARCELONA, 24 (EUROPA PRESS)

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha presidit aquest dilluns la signatura oficial del Pacte Nacional per a la Indústria, que ha defensat que servirà perquè Catalunya estigui preparada per liderar la indústria del futur i “seguir donant a les futures generacions el que la indústria ha donat a moltes generacions” fins ara, que ha resumit en progrés econòmic i social.

A l’acte de signatura del pacte han assistit el conseller d’empresa, Santi Vila; els secretaris generals de CCOO i la UGT de Catalunya, Javier Pacheco i Camil Ros, respectivament; el president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà; el de Pimec, Josep González, i la presidenta de Fepime, María Helena de Felipe.

El Pacte Nacional per a la Indústria compta amb un pressupost de 1.844 milions d’euros per desenvolupar més de 116 actuacions fins el 2020, que s’han consensuat entre Generalitat, patronals i sindicats des de juliol de l’any passat.

Aquest acord agafa el testimoni del ‘Pacte Més Indústria’, impulsat el 2013 per agents econòmics i socials i universitats, que incorporava una sèrie de mesures que van servir per redactar la proposta actual.

Puigdemont ha manifestat el seu reconeixement al treball fet per l’exconseller d’empresa, Jordi Baiget, per aconseguir un consens suficientment ampli per poder aconseguir aquest pacte, i també s’ha referit al conseller Santi Vila i al seu equip perquè tindran la responsabilitat de dur a terme les mesures acordades.

Ha recordat que la intenció és que el sector industrial tingui un pes del 25% del PIB de Catalunya, cinc punts per sobre del que marca l’estratègia de la UE, i també ha posat l’accent que una indústria forta contribuirà a reduir l’atur i a crear més i millor ocupació, dos objectius que han de centrar la política econòmica.

Ha destacat que aquest pacte “culmina molts esforços i moltes sensibilitats posades en comú”, així com també molta generositat per aconseguir acords que permetin tenir una visió a mitjà termini de la política industrial de Catalunya, amb l’objectiu que sigui protagonista de la quarta revolució industrial, vinculada a la digitalització i la innovació.

“Per primera vegada en molt temps, hi ha consens polític i social en la defensa de la indústria com a forma més sòlida de créixer i de crear llocs de treball”, ha sostingut Puigdemont, que ha ressaltat que és un consens que sobrepassa l’àmbit polític.

POLÍTICA INDUSTRIAL EN MARXA

En aquest sentit també s’ha pronunciat el líder de la UGT de Catalunya, Camil Ros: “Podem afirmar que a Catalunya tornem a fer política industrial”, ha celebrat, i ha subratllat que els països que millor han resistit la crisi són els que tenen un sector industrial fort, perquè és el que genera més treball i també més estable i de més qualitat, alhora que contribueix a la cohesió social i l’equilibri territorial.

El seu homòleg en CCOO, Javier Pacheco, ha manifestat la seva satisfacció perquè el pacte suposa el reconeixement d’un treball intens durant cinc anys i “posa les bases per orientar l’activitat industrial cap a la quarta revolució industrial”.

Ha assegurat que cal potenciar el consum intern, augmentar els marcs de concertació i incrementar els salaris dels treballadors per reforçar la indústria.

El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, ha posat èmfasi en la importància de la indústria des del punt de vista territorial, ja que “la indústria és local”, i permet tenir massa de treballadors on està situada, mentre que la presidenta de Fepime, María Helena de Felipe, ha valorat que el pacte no s’ha quedat en un document de bones intencions, sinó que compta amb un compromís pressupostari i accions concretes.

El president de Pimec, Josep González, ha ressaltat que el pacte incideixi en la necessitat de reduir el cost energètic de la indústria a Catalunya, que li resta competitivitat, així com també en la formació professional, ja que ha alertat que hi ha una manca de treballadors qualificats.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor