Puig i Armengol demanen al govern espanyol i a la UE una estratègia conjunta per a reactivar el turisme

  • El president del País Valencià i la presidenta de les Illes també volen que en el repartiment dels recursos es tingui en compte la corresponsabilitat fiscal assumida per les autonomies

VilaWeb
Europa Press
06.05.2020 - 14:31
Actualització: 06.05.2020 - 16:38

El president del País Valencià, Ximo Puig, i la presidenta de les Illes, Francina Armengol, han demanat al govern espanyol i a la Unió Europea una estratègia conjunta per a reactivar amb seguretat la mobilitat europea i l’activitat turística, un sector greument afectat per la crisi sanitària causada per la Covid-19.

Ho han acordat en una reunió per videoconferència per a analitzar la situació del sector turístic, un dels pilars clau de l’economia valenciana i de les Illes. Puig i Armengol han defensat que la Unió Europea posi en marxa un protocol de seguretat europeu per a minimitzar l’impacte de la pandèmia en el moviment de les persones i l’arribada de turistes estrangers.

També han recalcat la necessitat que el govern espanyol aprovi un pla de reactivació turística per a fer front a les repercussions socioeconòmiques que tindrà la pandèmia sobre el sector. I han defensat que era prioritari obrir l’espai europeu tan bon punt les autoritats sanitàries ho considerin oportú.

Per a reforçar la confiança de la ciutadania i del turisme internacional en ‘unes destinacions que són segures’, veuen clau la implicació de les institucions europees a l’hora d’acreditar-ho.

Demanen corresponsabilitat fiscal al govern espanyol

En l’àmbit econòmic, Puig i Armengol han analitzat el fons especial no reemborsable de 16.000 milions aprovat pel govern espanyol i destinat a les comunitats autònomes per a atendre les despeses generades per la pandèmia i impulsar la reconstrucció social i econòmica. Han coincidit a demanar que en el repartiment dels recursos es tingui en compte la corresponsabilitat fiscal assumida per les autonomies, a més de la inversió en serveis públics fonamentals, concretament en sanitat, durant aquests darrers anys.

I han destacat que, si en el repartiment del primer tram dels fons s’havia tingut en compte l’afecció sanitària directa de la pandèmia, la distribució dels recursos per a la reactivació econòmica hauria d’atendre les conseqüències directes en l’economia que tindrà la crisi.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor