16.02.2021 - 13:56
El cap del Consell no ha volgut especular sobre quan es podrà recuperar l’activitat turística o els intercanvis de persones entre països. Amb tot, ha dit que la Generalitat està disposada a parlar-ne i a estudiar totes les possibilitats que s’òbriguen. “Ens agradaria que hi haguera un espai Schengen sanitari i un sistema que articulara que totes les persones que ja han estat vaccinades puguen tenir mobilitat a tot Europa”. En aquest sentit, i per a retornar l’estabilitat al sector turístic, Ximo Puig ha demanat un espai sanitari europeu i que es complisca l’objectiu de tenir vaccinada del 70 per cent la població europea a final d’estiu.
Desescalada lenta
Pel que fa a l’inici de la desescalada, Puig ha reconegut que tot i que s’ha avançat cap a la bona direcció, encara s’està molt lluny de l’objectiu. Els experts treballen en un pla per a començar a eliminar les restriccions molt a poc a partir de finals de febrer que és quan s’acaba la pròrroga de les que ara són vigents. “Hi haurà una reflexió perquè som conscients del greu dany que pateix una part important de la societat. No només el sector de l’hoteleria. Qualsevol restricció afecta des del punt de vista psicològic o emocional. Ens agradaria anar suavitzant-les, però en qualsevol cas ni serà un moviment ràpid que passarà del blanc al negre”, ha dit Puig, que ha tornat a demanar prudència.
Ximo Puig ha fet aquestes declaracions després de participar en una reunió sobre la digitalització del sector turístic, on ha anunciat que això es farà a través de l’Estratègia Valenciana de Recuperació i s’impulsarà a través de fons europeus.
Pel que fa als ajuts emparats en el pla Resistir, Puig ha anunciat que el Consell aprovarà aquesta setmana una línia d’ajudes directes de vuit milions d’euros per a les empreses de l’oci nocturn.