03.05.2022 - 13:01
|
Actualització: 03.05.2022 - 23:25
El PSOE, el PP, Vox i Ciutadans han fet front comú a la junta de portaveus del congrés espanyol per impedir la creació d’una comissió d’investigació sobre el Catalangate. La setmana passada, després de la publicació de l’informe de Citizen Lab, diversos partits, entre els quals Unides Podem, ERC, JxCat, la CUP i Compromís, van sol·licitar la constitució d’aquest òrgan per a esclarir els detalls de la trama d’espionatge. La junta sí que ha acordat que el president espanyol, Pedro Sánchez, comparegui al congrés arran del cas Pegasus.
El govern es personarà com a acusació popular en totes les querelles pel Catalangate
Tot just ahir, el govern espanyol mateix va anunciar que Pedro Sánchez i la ministra de Defensa, Margarita Robles, havien estat presumptament espiats amb el programari de l’empresa israeliana NSO Group. En aquest sentit, l’Audiència espanyola ha obert avui una investigació per un delicte de descobriment i revelació de secrets.
Qui tenia interès a entrar aquells dies en el mòbil de Sánchez? I Anàlisi de Josep Casulleras
En una reacció gairebé immediata, la portaveu del govern, Patrícia Plaja, s’ha demanat quin problema hi havia de constituir una comissió d’investigació. “No podem fer veure que no ha passat. Ells haurien de ser els primers interessants [en referència al PSOE] a saber qui sabia què sobre aquest escàndol”, ha declarat.
Abans de la reunió de la junta, el portaveu d’Unides Podem, Pablo Echenique, ha dit que havia arribat el moment que s’assumissin les responsabilitats polítiques necessàries per part del govern espanyol. De totes maneres, ha descartat de demanar la dimissió de la ministra Robles o la directora del CNI, Paz Esteban, i d’assenyalar possibles responsables.