02.05.2023 - 13:47
|
Actualització: 02.05.2023 - 14:07
La portaveu del PSC al parlament, Alícia Romero, ha dit que la directora general de Funció Pública destituïda pel caos a les oposicions, Marta Martorell, va ser nomenada el gener d’enguany, amb el procés d’oposicions ja en marxa. En una conferència de premsa, Romero ha explicat que el procediment, així com els tràmits per contractar una empresa externa per fer les proves, es va engegar l’any passat. D’altra banda, Romero també s’ha referit a la situació de Laura Borràs, que continua amb els drets i deures parlamentaris suspesos a l’espera de la posició de la JEC. Romero ha dit que en cas que s’acabi ordenant la retirada de l’acta, caldrà resoldre l’interinatge “com més aviat millor”.
Oposicions
En relació amb el caos a les oposicions, la portaveu ha subratllat que “tota la responsabilitat” és del govern i ha dit que esperaran les explicacions de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, abans de prendre les decisions oportunes i demanar més responsabilitats a qui pertoqui. Tant socialistes com Junts li ho havien demanat, però la mateixa consellera té previst fer-ho a petició pròpia.
La portaveu socialista ha qualificat la situació de “desastre” i “caos intolerable” i ha assegurat que això demostra una falta de capacitat organitzativa per part de la Generalitat.
Sequera
D’altra banda, el ple del parlament d’aquesta setmana té previst de tractar la proposició de llei de Junts sobre la sequera, i el debat final seria el dijous si s’acaba aprovant el tràmit per lectura única. Romero ha explicat que just aquest matí s’han tornat a reunir amb Junts per negociar algunes esmenes al text i s’ha mostrat confiada que hi hagi acord després de la “predisposició” de Junts.
Un dels punts que encallen l’acord són les sancions als ajuntaments. Junts proposa d’endarrerir l’aplicació de sancions fins al primer de juliol, mesura que en un inici el PSC rebutjava perquè s’oposava a les multes. Romero ha remarcat que ara amb les seves esmenes busquen que “s’aixequi el focus” dels ajuntaments perquè creuen que no són els responsables de la sequera. D’aquesta manera, diuen veurien amb bons ulls que finalment el text reculli que no se sancioni els consistoris que, per exemple, estiguin en vies de resoldre la situació o que s’hagin presentat a convocatòries d’ajuts per fer millores a les infraestructures.
Romero ha criticat que en la conferència de premsa posterior a la reunió del consell executiu d’avui només hi participi el director de l’ACA per tractar les qüestions de la sequera, però no la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, que considera que és qui ho hauria d’entomar perquè “no té cap tema més important per afrontar”.