23.07.2021 - 12:51
|
Actualització: 23.07.2021 - 12:53
El Departament de Drets Socials ha obert un procés participatiu per elaborar un protocol d’abordatge de les violències masclistes des de l’atenció primària dels serveis socials. Aquests, acostumen a ser una porta d’entrada per a les dones que es troben en aquesta situació i tenen la capacitat d’oferir serveis i recursos especialitzats. En aquest sentit, la Generalitat ha explicat que és necessari un document de funcions i competències pròpies.
📢Ja està obert el procés participatiu per a l'elaboració del Protocol d'Abordatge de les #ViolènciesMasclistes a l'Atenció Primària de Serveis Socials
👉Participa-hi fins el 12 de setembre https://t.co/txHmoIhgfO
➡Més informació: https://t.co/zpEkttBTEF pic.twitter.com/X8wgNZMuoY
— Drets Socials (@dsocialscat) July 23, 2021
El procés estarà obert del 21 de juliol al 12 de setembre i pretén recollir les aportacions de tota la ciutadania, especialment de les professionals i usuàries de les àrees bàsiques de serveis socials i de les entitats del tercer sector que hi treballen conjuntament.
L’objectiu del protocol és millorar i definir els límits de la seva intervenció, avaluar-la i adaptar-la a les necessitats de les usuàries. Alhora, vol millorar la coordinació amb els serveis que intervenen amb les dones i nenes que han patit violència masclista.
El conjunt d’aportacions es debatran en sessions presencials fins al 20 d’octubre a través de sis grups de reflexió de vint-i-cinc persones cadascun: dos de professionals, dos d’usuàries, un d’entitats i un de mixt. D’aquí sortirà una diagnosi de les dificultats i potencialitats en l’abordatge de les violències i els resultats s’inclouran al protocol. A més a més, a partir del mes de setembre la Direcció General de Serveis Socials n’oferirà una supervisió especialitzada.