Protesta per a reivindicar la titularitat pública del camí de ronda a Can Juncadella

  • Uns 150 activistes, convocats per SOS Costa Brava i SOS Lloret, han entrat dins la finca per reclamar que es reobri el pas

VilaWeb
ACN
23.09.2023 - 17:29
Actualització: 23.09.2023 - 23:08

SOS Costa Brava i SOS Lloret han reivindicat la titularitat pública del camí de ronda al pas per Can Juncadella, a Lloret de Mar (Selva), una finca que és propietat de l’ex-president del Casaquistan. Ho han fet amb una caminada popular amb uns cent cinquanta activistes. L’acció arriba després de la sentència ferma del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que en ratifica la titularitat pública. “Demanem que s’executi la sentència i l’ajuntament sigui ràpid a reobrir el camí de ronda”, ha explicat el portaveu de SOS Lloret, Jordi Palaudelmàs. L’ajuntament defensa que parla amb la propietat per resoldre el conflicte i trobar “el camí ideal” per unir Lloret amb Tossa.

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb

Després d’anys de litigis sobre la titularitat del camí de ronda al pas per Can Juncadella a Lloret de Mar, el TSJC va ratificar al juliol la sentència de l’Audiència de Girona del març, en què es confirmava la titularitat pública del camí. Tot i això, el camí continua tancat i inaccessible.

“Hi ha sis sentències que diuen que s’ha de recuperar l’ús públic del camí de ronda entre les cales Morisca i Canyelles, i continua tancat”, ha explicat l’advocat de SOS Costa Brava, Eduard de Ribot, que recorda que l’ajuntament fa anys que va dictar una acta que deia que s’havien de retirar les tanques i permetre el pas, tot i que continuen posades. Segons De Ribot, com que les sentències no es compleixen han de ser els ciutadans els qui han de reivindicar l’ús públic del camí.

Anys de litigis

El tram de Can Juncadella del camí de ronda es va tancar el 2009, quan els propietaris van signar un conveni amb l’Ajuntament de Lloret per fer-hi un seguit de millores que no van executar mai. El pas va estar barrat fins que el 2016, quan el contenciós-administratiu va resoldre que el camí era d’ús públic. La propietat va interposar recursos fins que el 2020 es va ratificar la sentència del TSJC.

Llavors, es va optar per donar compliment a la resolució judicial, però, segons denuncien els activistes, “espantant tothom que s’hi passegés”. Al començament del camí, s’hi van col·locar uns quants cartells i altaveus que alertaven que s’accedia a una propietat privada, s’advertia també de la presència de gossos i hi havia unes quantes càmeres de seguretat. Si, tot i això, s’hi acabava accedint, es trobaven amb la presència de seguretat privada armada que els prohibia el pas, tal com va passar el 2021 en una sortida de protesta de SOS Costa Brava.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor