[FOTOGRAFIES I VÍDEOS] Extinction Rebellion torna a actuar al centre de Londres contra el canvi climàtic

  • El grup ha esperonat els moviments ecologistes d'arreu del món a començar una onada forta de protestes al carrer

VilaWeb

Redacció

23.08.2021 - 17:31
Actualització: 23.08.2021 - 17:54

Els manifestants del moviment ecologista Extinction Rebellion han blocat el centre de Londres amb una protesta a Covent Garden. El grup vol pressionar els governs d’arreu del món amb mecanismes de resistència no violenta perquè facin polítiques contra el canvi climàtic i avui ha començat d’aquesta manera una altra onada d’accions. Uns quants activistes han muntat una mena d’escenari rosa a la rotonda concorreguda de Long Acre i s’hi han encadenat. De seguida han arribat centenars de manifestants més, que han arribat a Trafalgar Square.

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb

Els activistes han decidit de començar avui la protesta perquè fa exactament 230 anys de la revolució haitiana, ara que Haití ha estat devastat de nou per un desastre natural, un terratrèmol de magnitud 7,2 que hi ha causat grans destrosses, més de 1.298 morts i prop de 2.800 ferits arreu del país. Extinction Rebellion ha esperonat els moviments ecologistes d’arreu del món a començar una onada forta de protestes al carrer, amb el compromís especial d’amplificar la veu de les “comunitats en resistència”, com l’haitiana.

La nova onada de protestes arriba també pocs dies després de la publicació d’un informe de l’ONU que constatava que alguns impactes de la crisi climàtica ja són inevitables i irreversibles. Les dues dècades vinents es preveu que les temperatures pugin 1,5 graus centígrads –4,4 graus a final de segle–, de manera que s’incomplirà l’acord pel clima de París (2015), i s’originin situacions extremes que poden causar devastació en qualsevol punt del planeta.

Tan sols una reducció dràstica i ràpida dels gasos d’efecte hivernacle aquesta dècada pot evitar la crisi climàtica que preveu l’informe, redactat per científics del panell internacional sobre el canvi climàtic (IPCC). El document va ser presentat com un “codi vermell” d’alerta per a tots els governs, que aquest novembre s’han de reunir a Glasgow en l’anomenada Cop26, i va impulsar amb força que els debats de l’actualitat política mundial se centressin en els efectes del canvi climàtic.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor