Prop de 300 activitats formaran Som Cultura Popular

VilaWeb

Redacció

15.01.2016 - 06:00

Una quarantena d’exposicions de cultura popular, una vintena de debats, conferències, presentacions, i un extens calendari d’actuacions i tallers oberts al públic integren la mostra Som Cultura Popular que tindrà lloc a Sant Andreu, al recinte de la Fabra i Coats, del 21 al 24 de gener. A més, hi haurà mostres d’artesania, de productes i de publicacions relacionades amb la cultura popular.

Un cop tancat el programa, la Mostra del Patrimoni Immaterial a Barcelona, Som Cultura Popular, comptarà amb prop de 300 accions repartides durant quatre dies. Han estat més de 130 les associacions que han respost de manera positiva a la crida participativa: institucions, entitats, federacions, confederacions, així com col·lectius de referència en l’àmbit científic i de la recerca que participaran activament en la trobada.

La Mostra, que aplegarà els principals agents del sector de la cultura popular durant quatre dies, s’inaugurarà el proper dijous, 21 de gener, a les sis de la tarda amb una presentació i visita guiada a la quarantena d’exposicions que s’apleguen sota l’enunciat de ‘Museu nòmada’ i que, sota el guiatge del Museu etnològic, es podran visitar de manera gratuïta durant quatre dies a la Fàbrica de Creació. Després tindran lloc dues sessions específiques: un debat obert sobre cultura popular i mitjans de comunicació i un segon centrat en el rol i característiques del que coneixem com a Patrimoni Immaterial, a càrrec de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català (per a més informació, podeu fer clic aquí).

Els promotors de la trobada, liderats per l’Ajuntament de Barcelona, destaquen la bona resposta rebuda per part de col·lectius de perfil tan divers com l’Associació per a la Difusió del Folklore, la Confederació Sardanista de Catalunya, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, la Federació de Grups Amateurs de Teatre de
Catalunya i el Grup de Recerca sobre Exclusió i Control Socials de la Universitat de Barcelona, el Grup de Recerca i Etnografia dels Espais Públics de l’Institut Català
d’Antropologia o l’Institut Català de la Cuina Catalana, entre altres.

Per tal de recollir el màxim de propostes rebudes de les entitats en resposta a la crida de participació feta pels organitzadors, finalment s’han articulat un total de 16 àmbits específics que, sota els enunciats de Coneix, Ensenya’t, Viu i Explica’ns, permetran tant al públic neòfit com al practicant de la Cultura Popular descobrir la
realitat de col·lectius homòlegs en un exercici inèdit de transversalitat i intercanvi d’informació.

Des d’ara i fins la inauguració de la Mostra, la pàgina web de la mostra anirà incloent de manera progressiva informació detallada sobre cadascun d’aquests 16 àmbits.

Vegeu tots els àmbit, fent clic aquí.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor