Recuperen la primera filmació d’una cursa a peu a València, gravada el 1929

  • La Volta a Peu València és la cursa més longeva de la ciutat

VilaWeb

Europa Press

26.02.2019 - 14:34
Actualització: 26.02.2019 - 14:49

La societat esportiva Correcaminos ha recuperat un document audiovisual històric que evidencia la gran tradició que, des de fa dècades, ha tingut la cursa a peu amb la ciutat de València. Es tracta de la primera filmació d’aquest esdeveniment esportiu, una gravació audiovisual del 1929.

El valor històric de la Volta a Peu València com la cursa més longeva de la ciutat troba el seu testimoni en aquesta gravació audiovisual, una pel·lícula de fa 90 anys, de tres minuts de durada, que permet veure ‘com era una cursa a peu en la València de l’època i a establir similituds amb la nostra realitat actual’, segons ha informat l’entitat en un comunicat.

La prova tenia un recorregut de 6,2 quilòmetres i la seva sortida, com en la Volta a Peu contemporània, estava situada al passeig de l’Albereda. Segons la premsa del moment, la cursa va comptar amb 528 inscrits i va participar un equip francès. De fet, el guanyador va ser el gal Henry Dartigues amb un temps de 19:04.5, i el primer valencià va ser Francisco Navarro, setè, del València club de futbol.

Com a curiositat, es reflecteix el fet que l’organització de la prova exigia en el reglament que els avançaments entre corredors es realitzaren per la dreta i deixant un metre de distància. O també, per exemple, com en les Torres de Quart cada corredor havia d’entregar una targeta amb el seu nom als jutges com a prova que estava complint ‘íntegrament’ amb el recorregut.

Després d’un llarg temps per a restaurar el document audiovisual, Correcaminos ha organitzat un acte sobre la filmació en el context de la Volta a Peu València Caixa Popular 2019. Aquesta gravació serà presentada dijous que ve en societat, en el Saló de Graus d’ADEIT, en un acte públic i gratuït.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor