El trio “rosa, llibre i clau” és possible després de la primera trobada presencial de TinderCat

  • Jocs per a lligar i cites a cegues s'han apoderat d'un escenari en què tampoc no han faltat cares conegudes com les de Miki Núñez i Sara Roy · Els organitzadors preparen una ronda aquest estiu per uns quants pobles de Catalunya

VilaWeb

Marina Arbós Junyent

23.04.2022 - 07:44
Actualització: 23.04.2022 - 16:08

Sembla que, almenys per uns quants dels assistents de TinderCat, Sant Jordi sí que es presenta amb la possibilitat de “rosa, llibre i clau”, l’eslògan amb què els amfitrions havien promocionat aquesta primera trobada presencial. L’espai que Gerard Querol, Carla Junyent i Ramon Pera han creat a Twitter serveix per a lligar, però també per a fer safareig i confessions. Ara, han fet un pas més i –per fi– els seguidors del fenomen s’han pogut conèixer cara a cara.

En una jornada festiva, amb un ambient semblant al de les festes majors, un miler de joves han anat a Sant Cugat del Vallès a celebrar l’amor. Hi han arribat amb ferrocarrils, amb cotxe, a peu i fins i tot amb avió. Hi han participat vinguts de Mallorca, de Badalona, de Tàrrega o de Calafell. Ningú no s’ha volgut perdre l’oportunitat d’arribar a Sant Jordi amb parella i de conèixer la gent amb qui han compartit tantes hores a les xarxes.

Hi havia de fidels seguidors de TinderCat a acompanyants que no s’hi han connectat mai. “Ho segueixo des de fa temps i he convençut uns quants col·legues per venir a passar aquesta nit de divendres”, explica Albert León, que ve de Barcelona. En canvi, Josep Rossell, de Mollerussa, hi participa sempre i és probablement un dels noms més coneguts entre els usuaris habituals: “He vingut amb dues amigues i em fa molta il·lusió que ens hàgim pogut trobar tots de manera presencial. És molt divertit.”

Lligar sobre un escenari (i amb públic!)

Una bona dosi de feromones i una timidesa que s’ha anat deixant enrere a mesura que pujava la temperatura han marcat el començament del xou. I si no, que els ho demanin a l’Ariadna i l’Estela, dues joves que han pujat a l’escenari disposades a tenir una cita a cegues. Després de tenir quatre pretendents cadascuna, de fer-los preguntes per conèixer-los una mica més i de posar límits en forma de banderes vermelles, han anat descartant candidats i s’han format les dues parelles de la nit. Primer, amb els ulls tancats, després, donant-se la mà, i finalment, descobrint-se les cares. D’una banda, la Regina i l’Ariadna, i d’una altra, l’Estela i en Pau, tindran l’oportunitat de tenir una cita, d’intercanviar els telèfons o de tornar-se a veure.

Entre el públic es notaven les ganes de trobar-se i de fugir de les pantalles. Entregats, cridant els noms dels seus favorits i disposats a participar en tot moment, no han deixat espai al silenci incòmode del primer impacte a l’hora de conèixer algú. Dinàmiques com el joc de “casar, cardar, matar” amb personalitats del panorama català, com ara Bad Gyal, Rosalía, Tomàs Molina i Carlos Cuevas, i una urna amb confessions de tota mena també han format part de l’escaleta de la vesprada.

Una festa que no s’han volgut perdre ni Miki Nuñez ni Sara Roy. Batejats com la “parella de l’any”, s’han hagut d’enfrontar a un test de l’amor, amb el mític “qui és més probable que”. L’objectiu era comprovar si realment estaven fets l’un per l’altre i podem confirmar que han coincidit en gairebé totes les respostes. També han pujat a animar l’escenari Dave Zulueta, poeta i cantant, Gemmeta la Divina, tiktoker i influenciadora, i en Carles Tamayo, youtuber i periodista.

Tot i les noves maneres de lligar que s’han adoptat arran de la pandèmia, hi ha els qui encara opten pels models tradicionals. És el cas d’un noi de Sant Vicenç de Montalt que ha anat a una de les parades d’entrepans per donar un paperet amb un compte d’Instagram a la noia que servia. “És per un amic”, ha dit. A l’altra cara de la moneda, més escèptica en termes romàntics, hi ha Laia Garcia, que ve de Torrelles de Llobregat i que no té cap intenció de lligar aquesta nit: “L’amor no existeix, és un engany del capitalisme. Avui només he vingut a gaudir i passar-m’ho bé amb les meves amigues.”

Els nervis de la primera vegada

Les primeres vegades no són mai fàcils. Tampoc per als organitzadors de TinderCat, que han intercanviat els auriculars i l’ordinador portàtil per un micròfon i un escenari. “Duia vuit-centes pàgines escrites i al final… Sóc molt perfeccionista i segur que hi ha coses a millorar, però ens ho hem passat molt bé i la resposta del públic ha estat genial”, explica Querol, després d’algunes presentacions trepitjades i d’haver hagut d’adoptar la improvisació com a part del guió. “Jo al·lucino, estic una mica en xoc encara. S’ha vist que TinderCat ha aconseguit de crear una xarxa virtual i que avui molts de nosaltres hem posat cara a gent de què només coneixíem la veu. Crec que la gent ha gaudit moltíssim i nosaltres, tot i els nervis del principi, també”, diu Junyent.

De totes maneres, tindran temps de superar aquests nervis perquè han anunciat una ronda per aquest estiu. Amb el mateix format, visitaran uns quants pobles de Catalunya amb l’objectiu de celebrar l’amor i d’emparellar gent d’arreu del territori.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor