Primer assalt entre ‘pablistes’ i ‘errejonistes’ en la consulta del sistema d’elecció de la direcció

  • Els militants han d'escollir quin serà el sistema de votació per a escollir el pròxim Consell Ciutadà -62 electes- de la formació en una assemblea que es farà el mes de febrer

VilaWeb

Redacció

17.12.2016 - 22:00
Actualització: 17.12.2016 - 22:37

A partir d’avui i fins demà passat, la militància de Podemos podrà escollir quin serà el sistema de votació per a escollir el pròxim Consell Ciutadà -62 electes- de la formació en una assemblea que es farà el mes de febrer -prevista entre el 10 i el 12-. Aquesta votació prèvia ha fet surar la rivalitat entre les dues faccions del partit, els ‘pablistes‘ i els ‘errejonistes‘.

Iglesias, basant-se en el model de decisió -sistema Borda- que s’ha seguit fins ara, vol una votació unificada que esculli la nova direcció del partit i els documents que marcaran el full de ruta polític. ‘No em pots demanar que desvinculi el meu paper com a secretari general de les meves idees’, deia aquesta setmana a Errejón. Iglesias té el suport del secretari d’Organització, Pablo Echenique o diputats al congrés espanyol com Carolina Bescansa o Irene Montero. Ahir, el secretria general de Podem Catalunya, Albano Dante Fachin, també li va donar suport.

Segons ha defensat el líder del partit morat al Congrés espanyol en declaracions als mitjans, és un sistema que no perjudica a ningú i que té l’objectiu de protegir les minories, d’una banda, i per una altra, d’afavorir els acords. ‘És un sistema pensat per integrar tot el món’, ha assegurat.

El número dos del partit, en canvi, vol que el debat de les cares es faci separadament del de la nova línia ideològica. Creu que vincular un full de ruta amb la permanència d’Iglesias al timó de Podem podria condicionar la votació. En la presentació del seu projecte, Errejón va comptar amb el suport de membres destacats del partit com Juan Pedro Yllanes, Ángela Ballester o Rita Maestre.

Camp de batalla o uniformitat
Ahir durant la reunió del consell ciutadà, que va delegar l’organització de l’assemblea de Vistalegre a un equip tècnic amb representants de tots els corrents, hi van tornar haver retrets entre Iglesias i Errejón. El líder va demanar al crítiques que no converteixin el partit en ‘un camp de batalla’, quelcom que va titllar de ‘vici tradicional’ dels partits vells. Errejón va contestar amb un piulet defensant la ‘unitat’, però no la ‘uniformitat’.

Durant el consell ciutadà, Iglesias i Errejón es van reunir dues hores en privat per intentar trobar punts d’acord.

Més informació: Iglesias o Errejón: qui està amb qui?

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor