El biòleg Ramon Folch guanya la tercera edició del premi NAT

  • La microbiòloga Lynn Margulls rebrà, a títol pòstum, la Menció d'Honor NAT

VilaWeb
EFE
24.11.2020 - 20:58
Actualització: 26.11.2020 - 13:49

El biòleg Ramon Folch ha estat el guanyador de la tercera edició del premi NAT, organitzat pel Museu de Ciències Naturals de Barcelona, per la seva tasca com a científic, divulgador i educador social.

La concessió del premi es farà demà de manera virtual, en un acte en el qual intervindran la batllessa de Barcelona, Ada Colau, i la directora del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, Anna Omedes.

Folch és doctor en biologia, sociòleg i ha estat pioner de la divulgació de les ciències ambientals i de la gestió de la natura global en un moment d’aïllament científic durant la dictadura franquista. També ha estat professor de Botànica de la Universitat de Barcelona, director dels serveis ambientals de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya, i ha exercit diversos càrrecs a la UNESCO, entre ells el de consultor en gestió ambiental.

Folch ha participat en nombrosos projectes de cooperació tècnica internacional en els camps ambiental i sanitari i ha col·laborat en la fundació de Depana, la Lliga de Defensa del Patrimoni Natural.

La microbiòloga Lynn Margulis rebrà, a títol pòstum, la Menció d’Honor NAT per les seves aportacions en el camp de la biologia evolutiva i divulgació científica. Margulls va dedicar tota la seva vida a estudiar el microcosmos dels organismes més petits de la Terra i la seva gran contribució va ser la formulació i difusió de la teoria de l’endosimbiosi, que explica que les cèl·lules eucariotes són literalment una amalgama de cèl·lules bacterianes diverses.

La nord-americana es va doctorar en Genètica per la Universitat de Berkeley (Califòrnia), va ser catedràtica de Biologia de la Universitat de Massachusetts i coordinadora del departament de Biologia planetària de la NASA.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor