La preciosa història del millor formatge del món

  • El formatge Garrotxa, guanyador del Premi Mundial del Formatge 2022, és elaborat al Bages per gent amb discapacitat

VilaWeb
Fran (esquerra), Gerard i Salvador, tres dels formatgers amb discapacitats, elaborant el millor formatge del món, el Garrotxa de Formatgeria Muntanyola (Foto: Adiva Koenigsberg)

Text

Andreu Barnils

Text i fotografia

Adiva Koenigsberg (fotografies i textos)

08.07.2023 - 21:40
Actualització: 20.07.2023 - 21:13

L’any 2022, el formatge Garrotxa va guanyar el Premi Mundial del Formatge (World Cheese Award). Aquest formatge s’elabora al mas Urpina, al Bages, a l’empresa Formatges Muntanyola, formada per dotze treballadors, nou dels quals tenen discapacitats intel·lectuals. VilaWeb va visitar la granja on es fa el millor formatge del món i va trobar-se amb una preciosa història que uneix qualitat, valors i visió de futur. Formatges Muntanyola forma part de la Fundació AMPANS, entitat d’un miler de treballadors que té per objectiu millorar la vida de tres mil persones amb discapacitat intel·lectual o vulnerables. A la imatge, Fran(esquerra), Gerard i Salvador, tres dels formatgers amb discapacitats, tot elaborant el formatge Garrotxa aquest dijous a l’obrador de Muntanyola.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor