Polèmica per una obra de teatre a la Sala Beckett en què es parla d’un jugador fictici de l’Espanyol com un violador

  • Tot va començar amb un piulet a les xarxes socials, fins que ahir el club blanc-i-blau va emetre un comunicat en què manifestava el seu enuig amb l'obra 'Cacophony' de la Sala Beckett

VilaWeb

Redacció

18.02.2024 - 11:47
Actualització: 18.02.2024 - 12:06

Polèmica entre el món del teatre i del futbol. El RCD Espanyol va emetre ahir un comunicat en què denunciava la “falta de respecte” al club a l’obra de teatre Cacophony (de Molly Taylor i dirigida per Anna Serrano) que es fa aquests dies a la Sala Beckett de Barcelona, en què es vincula un futbolista violador com a jugador del club blanc-i-blau. Tot va començar a les xarxes socials, quan un afeccionat de l’Espanyol va voler mostrar la indignació en un piulet.

Ahir, el club va emetre un comunicat: “[Volem expressar] la preocupació que ha generat entre la nostra massa social el que considerem una falta de respecte al nostre club en l’obra Cacophony de Molly Taylor, dirigida per Anna Serrano i que es representa aquests dies a la Sala Beckett de Barcelona.” També deia que ja s’havia posat en contacte amb la direcció de la Beckett per mostrar-los el seu enuig.

Menys de vint-i-quatre hores després d’aquest comunicat, la Sala Beckett n’ha publicat un altre, en què manifesten “astorament i incredulitat” pels fets. “La publicació d’aquest comunicat per part del RCD Espanyol, que demostra un absolut desconeixement dels fets i una ignorància total del sentit de la cultura en democràcia, suposa un atemptat directe, ja no únicament contra la llibertat d’expressió, sinó contra la dignitat mateixa del teatre i de l’art en general, alimenta irresponsablement una falsa polèmica, i posa en perill la integritat de persones concretes”, diuen.

Tot amb tot, fan èmfasi que és una mera ficció i que, per tant, la referència que s’hi fa a l’Espanyol és un fet absolutament anecdòtic. I afegeixen: “Al teatre, cal saber diferenciar els actors dels personatges; cal entendre que el que passa a l’escenari –i el que s’hi diu– no és mai veritat. Això requereix un petit esforç intel·lectual, tothom el pot fer, no és difícil, i és una manera de poder prendre distància sobre la mateixa condició humana i evitar, així, posicionaments fanàtics.”

Arran de la polèmica, i tot i que la sala reconeix que les reaccions van ser respectuoses i expressaven únicament una opinió personal, la directora de l’obra s’ha esborrat el compte de Twitter.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor